A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Orbán Viktor: A mi álláspontunk a béke

NAGY Katalin; ORBÁN Viktor
Budapest, 2022. május 6. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök interjút ad Nagy Katalin műsorvezetőnek a Jó reggelt, Magyarország! című műsorban a Kossuth Rádió stúdiójában 2022. május 6-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Vágólapra másolva!
Amikor kitör egy háború, nem oldalt kell választani, hanem álláspontot kell választani. Nekünk van ilyen álláspontunk, ezt úgy hívják, hogy a béke, írta Orbán Viktor Facebook-oldalán.
Vágólapra másolva!

A miniszterelnök péntek reggel a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában beszélt arról, hogy mi a magyar álláspont az orosz-ukrán háborúval kapcsolatban. Most az interjúból idézett közösségi oldalán.

"Amikor kitör egy háború, amelyben mi nem vagyunk közvetlenül érintettek, akkor azt a kérdést kell eldönteni, hogy mi a viszonyunk hozzá. Vannak országok, néha Magyarország is ilyen volt a történelem során, amely ilyenkor oldalt választ, valamelyik fél mellé áll", írta Orbán Viktor Facebook-bejegyzésében. Hozzátette: „az én felfogásom az, és szerintem a magyar történelmi tapasztalat és a magyar észjárás is azt mondja, hogy nem oldalt kell választani, hanem álláspontot kell választani.

A miniszterelnök azt írta:

Nekünk van ilyen álláspontunk, ezt úgy hívják, hogy a béke.

„Mi nem egyik vagy másik háborúzó fél oldalán állunk, mi a béke oldalán állunk. Minden lépés, amit teszek és amit a magyar kormány tesz, azt a célt szolgálja, hogy minél hamarabb legyen azonnali tűzszünet és minél hamarabb kezdődjenek meg a béketárgyalások" – zárta bejegyzését Orbán Viktor miniszterelnök.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!