Vizsgálatot rendelt el az országos rendőrfőkapitány a két tinilány megölése miatt

holttest, aszód, társasház, bűntény, bűnügy, halott, helyszínelők, rendőrség, aszódi kettősgyilkosság
Aszód, 2022. május 27. Bűnügyi helyszínelők egy aszódi társasházban, amelynek egyik lakásában két holttestet találtak 2022. május 26-án este. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya emberölés bűntettének gyanúja miatt indított büntetőeljárást. MTI/Mihádák Zoltán
Vágólapra másolva!
Az országos rendőrfőkapitány május 27-én teljeskörű tényfeltáró vizsgálatot rendelt el az aszódi kettősgyilkosság ügyében. 
Vágólapra másolva!

"A rendőrség az Aszódon történt kettős emberöléssel kapcsolatban ezúton fejezi ki őszinte részvétét az elhunytak hozzátartozóinak és együttérzését mindenkinek, akit ez a súlyos tragédia megrendített" - írták a police.hu-n. Május 26-án este megölte két kamaszlányát, majd öngyilkos akart lenni a gyanú szerint az a 46 éves férfi, akit azóta is rendőrök őriznek a kórházban. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya emberölés miatt indított nyomozást a férfi ellen, aki még mindig nincs kihallgatható állapotban.

Sok kérdés

Azóta, amióta megtörtént, egyre több kérdés merül fel a családi tragédiával kapcsolatban. Az már kiderült, hogy a tragédia előtti órákban mi történhetett. Egy hete tudjuk, hogy L. Tamásnál láthatáson volt a két lánya, akik aludtak, amikor brutális kegyetlenséggel rájuk támadt a saját édesapjuk.

Júliát és Tímeát is baltával verte fejbe a férfi, majd rájuk zárta a lakást, és autóba ült.

Egészen Adácsig hajtott, ahol kiszállt az autóból és egy éppen akkor érkező vonat alá vetette magát. A szerelvény levágta az egyik lábát, de életben maradt és kórházba került. A lányok anyja, Zsuzsanna nem sokkal ezután jelentette be 14 és 16 éves lányai eltűnését, mivel nem értek haza időben Vámosgyörkre.

Ezután rendőrök kopogtattak az apa aszódi lakásának ajtaján, de mivel senki sem nyitott ajtót, vagy reagált a kopogásra, elmentek.

Ahogy írtuk, a Bors megkereste az Országos Rendőrfőkapitányságot azzal, hogy szabályos volt-e ez az eljárás, amikor a két lány holtteste akkor már a lakásban volt.

Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

"Az elsődleges intézkedések a bejelentést követően megtörténtek. Az akkor ismert adatok alapján nem merült fel olyan körülmény, amely indokolta volna a lakásba történő erőszakos bejutást. A nyomozás jelenlegi adatai szerint a sértettek ekkor már nem voltak életben. Az ORFK Bűnügyi Főigazgatóság a több megyét érintő körözési tevékenységet szakirányítás keretében vizsgálja. A jelenlegi ismereteink szerint az elsődleges intézkedések megfeleltek a szabályoknak" – írta az ORFK sajtóosztálya.

Teljeskörű tényfeltáró vizsgálat

Most kiderült, hogy az országos rendőrfőkapitány a tragédia másnapján már döntött arról, hogy szükséges egy alapos vizsgálat.

A rendőrség oldalán azt írták: "A mindannyiunkat megrázó eset részleteinek, előzményének feltárása, az ezekből levonható konkrét és általános következtetések megállapítása érdekében az országos rendőrfőkapitány 2022. május 27-én teljeskörű tényfeltáró vizsgálatot rendelt el."

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről