A háborús időszak uniós hadjárata: az Európai Parlament támadása Magyarország ellen

Vágólapra másolva!
Az Európai Parlament Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottsága (LIBE) a holnapi nap folyamán várhatóan elfogadja azt a magyarellenes jelentést, melyet a Judith Sargentini helyét átvevő baloldali, zöldpárti francia Gwendoline Delbos-Corfield terjesztett elő. A jogállaminak csúfolt jelentésben leplezni sem próbálják a valós szándékukat: azt próbálják elérni, hogy Magyarország ne jusson hozzá a Helyreállítási Alapból neki járó uniós forrásokhoz - írja az Alapjogokért Központ.
Vágólapra másolva!

Az Európai Parlament láthatóan nehezen viseli, hogy a magyar kormány kompromisszumkészségének köszönhetően közeledtek az álláspontok a magyar helyreállítási terv kapcsán az Európai Bizottság és Magyarország között. Ma már kijelenthetjük, hogy a technikai akadályok elhárultak a megegyezés elől.

A jelenlegi háborús helyzetben, amikor az Európai Unióban a legnagyobb szükség lenne az egységre, és az uniós intézményeknek a béke megteremtésén kellene dolgozniuk, az Európai Parlament ideológiai hadjáratot indít Magyarország ellen.

Teszi mindezt mondvacsinált okokból, az európai értékek megsértésére hivatkozva.

A jelentés követelőző, szinte fenyegető hangnemben utasítja az Európai Bizottságot és az Európai Tanácsot a Magyarországgal szembeni keményebb fellépésre. Ezáltal további konfliktust próbál előidézni egy egyébként is viszontagságokkal teli időszakban, éket kíván verni az uniós intézmények és a tagállamok közé egyaránt.

Gwendoline Delbos-Corfield Forrás: Alapjogokért Központ

A nyílt társadalom hálózatának befolyása nagymértékben tetten érhető a jelentésen. Nem meglepő ez, hiszen Gwendoline Delbos-Corfield is a hálózat tagja és kiszolgálója. A magyarországi jogállamisági helyzet értékelésekor ugyanis kizárólag olyan politikai NGO-kkal egyeztetett, melyek rendszeresen kapnak támogatást az Open Society Foundation-től és a magyar kormányzat döntéseit rendszeresen és egyoldalúan kritizálják.

Ahogy Gwendoline Delbos-Corfield, úgy hozzá hasonló módon a LIBE-bizottság sem tekinthető elfogulatlannak. A Bizottság elnöke és alelnöke egyaránt rajta van a Soros György megbízható brüsszeli szövetségeseit felsoroló listán.

Kíváncsian várjuk a LIBE bizottság holnapi szavazását. Tanulságos lesz látni, hogy mely képviselői szavazzák meg a hazánkat elmarasztaló jelentést. Ők ugyanis a magyar kormány és a Bizottság közötti megállapodás megfúrásán dolgoznak és annak szurkolnak, hogy ne kapjanak béremelést a helyreállítási forrásokból a hazai pedagógusok és egészségügyi dolgozók. Lelkük rajta.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!