Támadásba lendült a hazai és nemzetközi baloldal Magyarország ellen

Alapjogokért Központ
Vágólapra másolva!
Látótávolságon belülre került az Európai Bizottság és a magyar kormány közötti megállapodás a magyar helyreállítási terv kapcsán. A magyar kormány több, a Bizottság számára kulcsfontosságú kérdésben is kompromisszumkészségről tett tanúbizonyságot, így az álláspontok napjainkra jelentősen közeledtek egymáshoz - írja elemzésében az Alapjogokért Központ.
Vágólapra másolva!

A magyar helyreállítási tervről szóló tárgyalási folyamat pozitív fejleményeit látva azonban támadásba lendült az Európai Parlament. Karöltve a nyílt társadalom hálózatának képviselőivel, politikai NGO-ival egy olyan jelentést fogadott el az EP LIBE bizottsága, mely ideológiai okokból, politikai célból, alaptalanul ítéli el hazánkat és követeli a Helyreállítási Alap és a többéves pénzügyi keret forrásainak megvonását Magyarországtól.

Forrás: Alapjogokért Központ

A baloldal ebben a helyzetben is az ideológiát, a politikai zsarolást helyezte előtérbe a gazdasági kihívások megoldása helyett. Lényegében a háborús inflációnak, a gyenge árfolyamnak szurkol és a tervek elfogadásának késleltetésével, elutasításával megakadályozná, hogy a magyar kormány az uniós forrásokat a gazdaság megerősítésére, az oktatási és egészségügyi szektort érintő béremelésekre fordítsa.

Elemzésükben sorra veszik, hogy az Európai Parlament jelentéstervezetének megállapítása szerint fennáll annak a súlyos kockázata, hogy Magyarország veszélyezteti az Európai Unióról szóló szerződés 2. cikkének értékeit. Csakúgy, mint a 2018-ban kétes körülmények között elfogadott Sargentini-jelentés, úgy annak mostani frissített változata is számos, jogilag téves állítást tartalmaz.

A teljes elemzés IDE kattintva érhető el.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!