Hiába 88 éves a kapus,eszébe sem jut visszavonulni

Vágólapra másolva!
Alan Camsell példakép lehet sokak szánára. Ugyan már 88 éves, de még mindig futballozik. Szereti csinálni, és nem törődik az öregség korlátaival. És egyelőre eszébe sem jut visszavonulni.
Vágólapra másolva!

Alan Camsell 88 éves, walesi férfi, aki jelenleg is aktív labdarúgó. Ez nem csalás, nem ámítás, ez a valóság. Nem meglepő, hogy a walesi Llandudno település csapatának kapusa Nagy-Britannia legidősebb, aktív labdarúgója. „A pénteki mérkőzéseket nagyon szeretem, bár, meg kell hagyni, a szombatok fájdalmasan telnek. Korábban azt hittem, jól csinálok mindent, de rájöttem, egy kicsit lassú vagyok már. Hiába vetődök, a labda elmegy mellettem. És akkor mi van? Ez csak szórakozás” – fogalmazott a BBC-nek adott interjújában. Hozzátette, hogy boldog, ha a pályán lehet, és egyáltalán nem törődik öregsége korlátaival.

Mint mondta, nem tervezi egyelőre a visszavonulását. Érdekes lenne mondjuk a bet365 oldalon ezt megtippelni, de egyelőre ezt még nem lehet, sok mást viszont igen. És bármilyen furcsán is hangzik elsőre, de igaz: Camsell negyvenéves volt, amikor kezdett el focizni. És, akkoriban még támadót játszott, ugyanis elég gyorsan tudott még futni. Aztán az idő vasfoga tett a dolgát, Camsellnek pedig egyre kevesebb és kevesebb levegője maradt, ezzel párhuzamosan – a posztokat tekintve – egyre hátrább szorult. Miután átértékelte testének változásait, úgy döntött, beáll a kapuba.    „Elkezdtem védeni egy csapatban, de a társaim idővel visszavonultak. Én viszont maradtam, előbb a fiaikkal, később pedig már az unokáikkal játszottam” – magyarázta.

Alain Camsel Forrás: Origo

Sétáló futball: a második esély

A teljes képhez hozzátartozik, hogy Alan Camsell az úgynevezett sétáló futballt űzi – igen, ez is egy ága a labdarúgásnak. Camsell Penrhyn Bay Stollers FC igazolt kapusa, azé a klubé, amely a Walesi Sétáló Futball Szövetség alá tartozik. A sétáló futballt kifejezetten az idősebb korosztály (az ötven éven felüli férfiak és a negyven év feletti nők) számára találták ki, igazodva az életkori sajátosságokhoz. És igen, nem véletlenül sétáló futball: nem lehet futni, sem labdával, sem labda nélkül. A hivatalos szabály kimondja, az egyik lábnak mindig érintkeznie kell a talajjal. A csapatok hat a hat ellen játszanak, a fizikai kontaktus – tán nem meglepő módon –, semmilyen módon sem engedélyezett. A szabadrúgásokat közvetett módon kell elvégezni. Továbbá a számos szabály közül amit talán még érdemes megemlíteni az az, hogy nincs fejelés, és a fej feletti játék sem engedélyezett.

Ez adott számomra egy második esélyt, hogy játszhassam azt a sportot, amit mindig is szerettem” – mondta Bruce London a birminghami csapat játékosa a Sétáló Futball-szövetségnek. Míg a wigani Mike Moore arról beszélt, hogy ez a fajta foci értelmet adott annak a mindennapjainak. Reggel van miért felkelni, elvégeznie a mindennapos dolgokat. De volt, akinek ez a kikapcsolódás, abban segít, hogy elfelejtse azokat a hétköznapi problémákat, amiket nem mindig könnyű kezelni.

Érzem, ahogy dobog a szívem, néha a lélegzetem is elakad. De tudom, hogy ez segít abban, hogy jobban érezzem magam. 88 évesen még mindig itt vagyok és élvezem a játékot” – fogalmazott a sétáló foci kapcsán Alan Camsell.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!