Kiderült, mennyire bíznak az oroszok Putyinban - megdöbbentő adat

ORBÁN Viktor; PUTYIN, Vlagyimir
Vlagyimir Putyin, orosz elnök.
Vágólapra másolva!
A Közvélemény Intézet (FOM) felmérése szerint Vlagyimir Putyinban az oroszok 76 százaléka továbbra is bízik.
Vágólapra másolva!

A megkérdezettek 77 százaléka gondolja úgy, hogy Putyin jól látja el elnöki feladatait, miközben csak az oroszok 11 százaléka van azon a véleményen, hogy az elnök nem végez jó munkát.

A FOM felmérését november 11. és 13. között készítették, 1500 orosz nagykorút kérdeztek meg 53 megyében és 104 településen.

Nemcsak a hétköznapi emberek között magas Putyin támogatottsága, hanem az orosz politikai és üzleti elit körében is. A Meduza nemrég az orosz elnöki hivatalban dolgozó forrásoktól megtudta, hogy ugyan a herszoni kivonulást vegyesen fogadták, sőt a Putyin belső köréhez tartozó üzletemberek a valódi háború elvesztéséről is beszéltek, ennek ellenére továbbra is támogatják az elnököt.

Vlagyimir Putyin orosz elnök Forrás: MTI/Máthé Zoltán

Az üzleti elittel szemben a politikai területen dolgozó döntéshozók optimistábban látják a helyzetet. A Kremlben továbbra is biztosak benne, hogy a nyugati országok egysége össze fog omlani, egyre többen hátrálnak majd ki Ukrajna mögül, valamint továbbra is azt jósolják, hogy Volodimir Zelenszkij le fog mondani.

Szintén fontos információ, hogy a Putyinhoz közelálló döntéshozók még mindig úgy érzik, hogy néhány hónap múlva a hadsereg sokkal harcképesebb állapotban lesz a mozgósításnak köszönhetően, ez pedig megváltoztatja a háború menetét.

A Meduza az orosz elnöki hivatalból érkező forrásokra hivatkozva azt írja, hogy a herszoni kivonulás nem változtatta meg az oroszok véleményét a háborúról, mivel ez a város egyszerűen nem érdekes számukra, az orosz sajtó nem foglalkozott sokat vele akkor sem, amikor az orosz hadsereg elfoglalta, így a kivonulás hírére sem kapták fel annyian a fejüket, könnyebben elfogadják a hivatalos indoklást.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!