Megrázó részletek a 12 éves magyar focista haláláról

gyertya halál halott gyász elhunyt
Vágólapra másolva!
Edzés után vesztette életét szerda délután egy 12 éves kisfiú az erdélyi Gyimesközéplokon. Tímár Áron még hazament az iskolából, megebédelt, majd részt vett a csapata edzésén. A foglalkozás után rosszul lett, és a pálya szélén összeesett. A mentősök egy órán át küzdöttek az életéért, de nem tudtak rajta segíteni. A család megtörten nyilatkozott a Borsnak.
Vágólapra másolva!

Tímár Áron az őt ismerők szerint egy életvidám, kedves kisfiú volt. Nagy álmokat szövögetett, és azok megvalósulásáért mindent el is követett. A Bors elérte Attilát, a gyermek édesapját, de a lelkiállapota nem engedte, hogy kérdéseinkre válaszoljon, ezért inkább átadta a telefont a testvérének, Hajnalkának. Áron nagynénje sírva nyilatkozott a lapnak.

– Áronka egészen pici korától focista szeretett volna lenni. Leginkább a pályán érezte magát elemében. Ronaldo volt a példaképe, az ő videóit nézegette állandóan a Youtube-on, hogy aztán a pályán gyakorolhassa a mozdulatokat. Természetesen erdélyi fiúként megszállottan szerette a magyar labdarúgást, és arra vágyott, hogy egyszer a nemzeti válogatott mezét magára húzhassa – mondta a másfél évtizede Szentendrén élő nőrokon, aki a tragédia hírére utazott haza.

– Most a család mellett a helyem. Én támogatom a testvéremet. A szombati temetésig naponta virrasztunk és imádkozunk Áronkáért. Még élnie kellene, méghozzá nagyon sokáig – zokogott Hajnalka.

A tragédiának nem volt előjele. Áron szerda reggel bement az iskolába, az oktatás után pedig hazatért ebédelni. Onnan ment el az edzésre. Mint minden alkalommal., ezúttal is kihozta magából a maximumot. Sokat futott, passzolgatott. Az edzés után hirtelen rosszul lett és összeesett.

– Az edző azonnal értesítette a mentőszolgálatot, és a doktornő is a pályához sietett a közeli rendelőből. A mentősük egy órán keresztül küzdöttek Áronka életéért, de nem tudtak rajta segíteni. A drága unokaöcsém a mentőautóban halt meg – fejezte be Hajnalka.

A beszélgetés végén Áron édesapja úgy döntött, hogy mégis mond néhány mondatot.

– Elképzelni sem tudom, hogyan fogjuk ezek után folytatni... Én már csak Istenben bízom. Örökre emlékezeni fogok rá, hogy a fiam milyen vidáman indult el az utolsó edzésre. Nagyon szeretett focizni.

A klubja a Facebookon, az ebben a cikkben is fentebb beágyazott gyászjelentés-poszt alatt kommentben arról írt, hogy

egy veleszületett rejtett szívbetegség vezetett a kisfiú halálához az orvosi jegyzőkönyvek szerint.

Erről senki nem tudott. "A hatósági vizsgálatok lezártával pontosabb tájékoztatást adunk" - ígéri a Loki SC.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!