A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Ferencz Orsolya: 2024-ben juthat magyar űrhajós a világűrbe - videó

Ferencz Orsolya
Vágólapra másolva!
Ferencz Orsolya űrkutatásért felelős miniszteri biztos, Józsefváros önkormányzati képviselője a Heti TV Pirkadat című műsorában beszélt a magyar űrprogram helyzetéről, valamint a nyolcadik kerület problémáiról.
Vágólapra másolva!

A miniszteri biztos beszámolt arról, hogy már csak nyolcan vannak versenyben az űrhajós programban, őket most szakemberek tesztelik, vetik alá különböző feladatoknak. Közülük választják ki azt a négyet, akik végül megkezdhetik a felkészülést. A legalkalmasabb lesz az, aki 2024-ben eljuthat a világűrbe. A magyar űrprogram amerikai közreműködéssel bonyolódik le, így a leendő magyar űrhajóst is a NASA
közreműködésével juttatják a világűrbe.

Arra a felvetésre, hogy az Oroszországgal szemben alkalmazott szankciók mennyire ártanak az űrkutatásnak, Ferencz Orsolya úgy felelt: nagyon is, ráadásul minden érintettnek. Ez azt jelenti, tette hozzá, hogy nem csak az oroszoknak, hanem az európaiaknak, sőt még az amerikaiaknak is. Nem szabad elfeledni, ez tudomány! Az űrkutatásé a jövő, hiszen példának okáért a klímaváltozás kutatásában is kiemelt szerepet kap a világűr.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!