Márki-Zay Péter zagyva magyarázkodásokkal állt elő arról, mennyi pénze van és honnan – videó

Márki-Zay, Bajnai, London, vacsora, titkos megbeszélés
A Városháza-ügy óta tudjuk, Bajnai a legfontosabb külföldi összekötő ember a baloldal kampányában. A baloldal jelöltje vele találkozott az angol fővárosban - írja a Mandiner. A Bajnai Gordonnal való találkozó nem szerepelt Márki-Zay Péter hivatalos programjában, nyilván nem véletlenül: ez egy titkos egyeztetés volt.
Vágólapra másolva!
Márki-Zay Péter, Gyurcsány jelöltje botrányos kijelentéseivel egyre nagyobb zajt próbál csinálni. Annyira meg akarja szerezni a miniszterelnöki széket, hogy rendszeresen összefüggéstelenül, összevissza beszél, miközben a háttérben baloldali milliárdosok tömik ki a zsebeit. Támogatói között ott van a magyar gazdákat megkárosító és kartellező Bige László, a volt szocialista miniszterelnök, Bajnai Gordon, és több más, baloldali pénz- és üzletember, akikkel luxuséttermekben találkozik és félmillió forintos bort iszogat. Érdekes, hogy legutóbb kiderült: Márki-Zay Péter nem tud elszámolni közel 50 millió forinttal, amit a Facebook-hirdetéseire költött, holott korábban, amikor baloldali oligarcháktól kért és kapott pénzt, azt ígérte, minden kampányköltése nyilvános lesz a teljes átláthatóság jegyében. Összegyűjtöttük, hogy a baloldal jelöltje hogyan próbál magyarázkodni azzal kapcsolatban, honnan vannak milliói és mire költi azokat.
Vágólapra másolva!

Bige László luxusétteremben etette meg Márki-Zayt

Napról napra egyre inkább nyilvánvalóvá válik, hogy a hazai baloldal és az őket támogató üzleti körök kétszínű módon hazudnak. Eltörölnék a kormány magyar embereket és családokat segítő intézkedéseit, ők azonban hatalmas luxusban élnek. Miközben Márki-Zay Péter megszüntetné az üzemanyagok árának hatósági maximálását, és a magas üzemanyagárak miatt aggódó polgároknak azt tanácsolta, hogy megoldásként vásároljanak kisebb autókat, a magyar gazdákat megkárosító Bige László, kartellező baloldali oligarcha és fia az Origo információi szerint az elmúlt nyolc évben legalább három luxuskategóriás, több 10 millió forintba kerülő autót vásárolt.

Bige Márki-Zay egyik legnagyobb támogatója.

Azért indultak ellene büntetőeljárások, mert a baloldalt támogatja a közelgő parlamenti választáson - erre célozgatott korábban Bige László, a baloldal jelöltjét finanszírozó vörösbáró egy közelmúltbeli interjúban.

Bige László, a Bige Holding Csoport tulajdonosa és elnöke, Magyarország második leggazdagabb embere Forrás: MTI/Balázs Attila

A vagyonára részben erkölcsileg elítélendő módon, részben konkrét bűncselekmények által szert tevő Bige úgy akarja elkerülni a felelősségre vonást, hogy támogatja a baloldalt, egész pontosan Gyurcsány Ferenc jelöltjét, Márki-Zay Pétert.

Bige László eddig legalább hatvanötmillió forinttal támogatta a baloldal kampányát.

Ahogy az Origo is beszámolt róla, tavaly decemberben

Márki-Zay és Bige luxusétteremben, félmillió forintos bor mellett egyeztetett, a számlát nyilvánvalóan a kartellezéssel lebukott üzletember fizette.

A rezsicsökkentést támadó baloldali jelöltön nem látszott, hogy különösebben aggódott volna a számla miatt, hevesen bólogatott és nevetgélt a gazdákat megkárosító műtrágyakirállyal.

Márki-Zay saját elmondása szerint nem is kérdezte a kartellezésről Bige Lászlót, és úgy fogalmazott, hogy az ördöggel is összefogna, hogy hatalomra kerülhessen.

- mondta minden gátlás nélkül Gyurcsány jelöltje. Bige László egyébként az ATV-n elismerte, hogy az előválasztáson anyagilag segítette a hódmezővásárhelyi polgármestert. Ez Bige László szerint több millió forintot jelent, de pontos összeget nem említett, és arra sem nagyon emlékezett már, hogy Márki-Zay Péter kért-e tőle pénzt vagy ő ajánlkozott. A baloldal jelöltje azt mondta:

bárki támogatását elfogadja, de szerinte fel sem merülhet, hogy az illető a későbbiekben cserébe kér valamit, például egy nyertes közbeszerzést.

– erről beszélt a Nézőpont Intézet elemzője a Kossuth Rádióban. Rotyis Bálint úgy fogalmazott:

Márki-Zay Péter mindent megígér, csak hogy hatalomra kerüljön.

Újabb baloldali milliárdosról derült ki, hogy milliókat fizet Márki-Zay Péternek

Egy másik gazdag támogatóját nevezte meg Márki-Zay Péter később egy internetes adásban. Bojár Gábort a gazdaságpolitikai programjának kidolgozójaként említette a baloldal jelöltje.

A milliárdos Bojár Gábor, a Graphisoft alapítója. Bojár még a Kádár-rendszerben kapott komoly állami beruházások révén alapozta meg a vagyonát. Bojár Gábor az elmúlt években komoly összegekkel támogatta a magyarországi radikális baloldalt.

Bojár 28,6 milliárd forintos vagyonával a 49. leggazdagabb magyar.

Bojár Gábor komoly pénzekkel támogatja Márki-Zayt Fotó: Hirling Bálint - Origo

Arról, hogy Bojár már pénzzel is támogatta Márki-Zay Pétert - erről az atv.hu írt. Azt mondta, hogy

„lehetőségeihez képest egy kisebb összeggel", 1-2 millióval segítette Márki-Zayt időnként. Vagyis többször is, nem mondta meg, hányszor.

Bojár Gábor azt mondta az ATV híradójának, hogy támogatja Márki-Zay Pétert.

– magyarázta. Az atv.hu arról is ír, hogy

BOJÁR VÁLLALT MÁR HASONLÓ SZEREPET GYURCSÁNYNÉ MELLETT IS.

Az új támogató tehát Bojár Gábor milliárdos vállalkozó, a Graphisoft alapítója, aki korábban Juhász Pétert is szponzorálta.

Bajnai Gordonnal titokban találkozott Londonban

Eligazítást tartott Bajnai Gordon Márki-Zay Péternek Londonban, tolmácsolta a külföldi érdekkörök iránymutatásait a baloldal miniszterelnök-jelöltjének - mondta az Origónak nyilatkozva Deák Dániel. A XXI. Század Intézet vezető elemzője szerint a találkozóra azért is kerülhetett most sor, mert

a baloldali jelölt támogatottsága az elmúlt időszakban zuhant, botrányt botrányra halmoz, és már a baloldalnak is kínos, ami Márki-Zay kampányát jellemezte az elmúlt időszakban.

Bajnai így próbál beavatkozni és javítani a helyzeten. Ahogy arról az Origo is beszámolt, Márki-Zay Péter és Bajnai Gordon Londonban találkozott egy étteremben, a titkos találkozó több órán keresztül zajlott. A szakértő szerint

BAJNAI GORDON ELIGAZÍTÁST TARTOTT MÁRKI-ZAY PÉTERNEK.

A Városháza-ügy óta tudjuk, Bajnai a legfontosabb külföldi összekötő ember a baloldal kampányában. A baloldal jelöltje vele találkozott az angol fővárosban - írja a Mandiner. A Bajnai Gordonnal való találkozó nem szerepelt Márki-Zay Péter hivatalos programjában, nyilván nem véletlenül: ez egy titkos egyeztetés volt Forrás: Origo

A volt szocialista miniszterelnökről a Városháza-ügy kapcsán kiszivárgott hangfelvételekből is kiderült, hogy ő az összekötő a külföldi érdekek, vagyis a Soros-hálózat és az egyéb globális, balliberális oldalhoz tartozó gazdasági és politikai érdekkörök és a magyarországi baloldali pártok között, ezek az érdekkörök Bajnai Gordonon keresztül üzenik meg azt, hogy mit várnak el a magyarországi balliberális politikusoktól - emlékeztetett Deák Dániel politológus, a XXI. Század Intézet vezető elemzője.

Zagyva magyarázkodásba kezdett arról, honnan van 50 milliója

Érthetetlen és értelmetlen magyarázkodásba kezdett Márki-Zay Péter, amikor az ATV Egyenes Beszéd című műsorában arról kérdezték, honnan volt 50 millió forintja Facebook-hirdetésekre, amikor a vagyonnyilatkozata szerint erre nincs pénze.

MÁRKI-ZAY PÉTER VAGYONNYILATKOZATA ALAPJÁN MEGÁLLAPÍTHATÓ, HOGY SAJÁT FORRÁSAI NEM LETTEK VOLNA ELEGENDŐK ILYEN MÉRTÉKŰ REKLÁMRA, MÉGIS ELKÖLTÖTT 49 945 769 FORINTOT – ÉS CSAK A MÚLT HÉTEN MAJDNEM TÍZMILLIÓ FORINTOT – FACEBOOKOS HIRDETÉSEKRE.

Márki-Zay Péter korábban átláthatóságról beszélt, most nem tud elszámolni a pénzzel Forrás: JOHN THYS / AFP / MTI/Balázs Attila

Márki-Zay Péter 2020–2021. novemberi kampányelszámolását ugyanakkor egyelőre még nem lehet megnézni a weboldalán. Amikor rákattint az érdeklődő az elmúlt hónapok költéseit mutató linkekre, a honlap jelszót kér a megtekintéshez.

A Facebook-hirdetések Márki-Zay nevén futnak, vagyis neki kell befizetni rá a pénzt. Ha viszont nem ő a hirdető, akkor kérdéses - és korrupciógyanús -, hogy ki az.

Márki-Zay erre nem tudott érdemi választ adni, összefüggéstelenül hol arról beszélt, hogy az ő kampányszámlájáról fizetik a számlát, hol arról, hogy a mozgalma számlájáról fizetik. Arra pedig, hogy miért nem számolt el vele,

a bankjára kezdett mutogatni, hogy rosszul adták ki neki az adatokat.

A hirdetési felületéből egyébként még az derül ki, hogy az oldal egyik kezelője Németországban tartózkodik, egy másik az Egyesült Királyságban, a többiek Magyarországon. Összességében mindenki hibás, csak Gyurcsány Ferenc jelöltje nem, aki ismét összevissza beszélt.

Márki-Zay Péter korábban, amikor baloldali oligarcháktól kért és kapott pénzt, azt ígérte, minden kampányköltése nyilvános lesz a teljes átláthatóság jegyében. Ez nem történt meg, és Márki-Zay ezúttal sem tudott magyarázatot adni rá, honnan volt 50 millió forintja.

Emlékeztetőül:

KORÁBBAN MÁRKI-ZAY PÉTER KAMERÁK ELŐTT BESZÉLT ARRÓL, HOGY BORÍTÉKBAN KAPJA A KAMPÁNYPÉNZT.

Az erről készült felvétel alább tekinthető meg:

Nem tudja, mekkora házban lakik

Egyébként érdekes változás történt Márki-Zay Péter vagyonnyilatkozatában. A polgármestereknek is kell vagyonnyilatkozatot tenni, Márki-Zay feltöltötte Hódmezővásárhely honlapjára. Márki-Zay Péternek az előválasztás kapcsán publikált vagyonnyilatkozathoz képest

három négyzetméterrel összement a lakóháza. Tavaly augusztusban 300 négyzetméter volt, most 297.

A mostani vagyonnyilatkozatba emellett belerakta a melléképületeket is, az augusztusiból kihagyta azokat. A melléképületekkel együtt a lakóház alapterülete összesen 590 négyzetméter. Emellett a vagyonnyilatkozatban Márki-Zay azzal bohóckodik, hogy megszámolta, összesen hány könyve van.

Márki-Zay Pétert egyébként rendszeresen mosdatja a baloldali sajtó, ugyanakkor nemrégiben elszólta magát a baloldali sajtót függetlennek tituláló Gyurcsány jelöltje. Íme:

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!