A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton

A "DK-szavazók mini Ferije" : Jakab Péter Gyurcsány bohócaként verte szét a Jobbikot

JAKAB Péter ÁLTALÁNOS KULCSSZÓ beszél CSELEKVÉS demonstráció felemeli a kezét kormányellenes tüntetés Közéleti személyiség foglalkozása politikus SZELLEMI TEVÉKENYSÉG SZEMÉLY
Budapest, 2019. február 10. Jakab Péter jobbikos parlamenti képviselő beszédet mond az ellenzéki pártok Értékelni jöttünk! címmel meghirdetett tüntetésén a Szent György téren Orbán Viktor évértékelő beszéde után 2019. február 10-én. MTI/Mohai Balázs
Vágólapra másolva!
A DK szavazói Jakab Pétert tekintették "mini Ferinek", vagyis Gyurcsány klónjának - ezzel a mondattal alázta meg a Jobbik korábbi elnöke, Vona Gábor Jakab Pétert - akinek elnökké választásában ő maga is szerepet játszott, hiszen saját bevallása szerint is támogatta. Az Origo összegyűjtötte Jakab legkínosabb és legnevetségesebb botrányait, amelyekkel szépen lassan, fokozatosan szétverte saját pártját. A botránysorozat összetartó eleme a baloldal vezérével, Gyurcsány Ferenc bukott miniszterelnökkel kiépített kapcsolat volt. A hatalmas baloldali vereség egyik okaként többen felvetették: a Jobbiknak nem maradtak szavazói - akiknek Jakab folyamatos parlamenti hisztijeivel játszott, és akik lájkolták a Facebook-bejegyzéseit, azok valójában Gyurcsány hívei voltak. 
Vágólapra másolva!

A testőrbotrány

Jakab Péter nagyon sokáig tagadta, hogy testőrökkel vagy éppen sofőrrel járna, ráadásul az emberekben azt a hamis látszatot akarta kelteni, hogy egy régi, olcsó autója van. A Jobbik elnöke tavaly nyáron – többek között – a Balatonnál tartott utcafórumot, ahol a helyszínek között egy egyszerű autóval utazgatott, hogy az emberek azt higgyék, ő is egy közülük. A Pesti TV riportere, Bohár Dániel azonban felvette, hogy

néhány méterrel odébb egy tízmilliós Skoda Octavia várja sofőrrel, testőrrel.

Az egyik legnagyobb botránya 2021 szeptemberében robbant ki, amikor is Jakab testőre,

M. Gergely fojtófogással földre vitt egy kutyát sétáltató férfit, akiről később kiderült, hogy a Jobbik korábbi parlamenti képviselője.

Jakab az akciót követően megpróbálta letagadni, hogy bármi köze lenne a férfihoz, valamint azt is, hogy egyáltalán testőrei lennének.

A verekedő férfi, M. Gergely viszont egyértelműen Jakab Péter személyi testőre, ezt fotók sora bizonyítja,

hiszen a Jobbik elnökének minden rendezvényén ott van. Az, ahogyan Jakab személyes testőre viselkedett a bekiabáló férfivel szemben, jól mutatja, hogy miként nézne ki egy baloldali kormányzás.

Még a Jobbik közösségi oldalaira feltöltött képen is ott van Jakab testőre Forrás: FACEBOOK

JAKAB SZÁMÁRA A BRUTÁLIS MÓDSZEREK TELJESEN TERMÉSZETESEK A VELE EGYET NEM ÉRTŐK ELHALLGATTATÁSÁRA.

Ő maga is kiállt például Gyurcsány Ferenc 2006-os rendőrterrorja mellett, és ribilliónak, rendbontásnak nevezte az akkori eseményeket.

Jakab szerint tehát szemet kilövetni, az emberek közé lovasrohamot vezényelni, a békés tüntetőket megverni nem probléma.

Persze ha mindezért vállalni kellene a felelősséget, akkor már teljesen más a helyzet. Ezt minden bizonnyal főnökétől, Gyurcsány Ferenctől tanulta, aki a mai napig nem kért bocsánatot a 2006-os őszi események miatt.

Az Origo birtokába került, 2021 szeptemberében készült felvételen jól látszik, ahogyan Jakab Pétert több testőr kíséri a Zala megyei Bak településen.

A felvételek egyértelműen igazolják:

Jakab Péter akkor legalább öt testőrrel ment be a kis település éttermébe.

A melósügy

2021 júliusának első napjaiban felkerült Jakab Péter Facebook-oldalára egy videó, amely azt mutatta, ahogy a Jobbik-elnök üvöltözött egy munkással, és durván sértegette.

A traktort vezető munkás

SZÁMOS ALKALOMMAL JELEZTE, HOGY CSAK TOVÁBB AKAR MENNI, JAKABÉK ÚGY TETTEK, MINTHA NEM HALLOTTÁK VOLNA EZT,

holott a videó alapján ez elég egyértelmű volt. Azt követően sem voltak hajlandóak elhagyni a helyszínt, hogy a traktor mögéjük került. Majd a traktort vezető ember megállt, Jakab kabinetfőnöke - később kiderült, hogy a szeretője -, Molnár Enikő pedig hangosan kezdte szidalmazni őt, még mindig úgy téve, mintha nem hallotta volna a dudát...

RÖGTÖN EZUTÁN JAKAB PÉTER IS ELKEZDETT ÜVÖLTÖZNI A MUNKÁSSAL, ŐT HIBÁZTATVA AZÉRT, AMIÉRT A JOBBIKOSOK NEM VOLTAK HAJLANDÓAK A SOKADIK JELZÉSRE SEM ELHAGYNI A MUNKAVÉGZÉS HELYSZÍNÉT.

A munkás közölte Jakabbal, hogy építkezés folyik a területen, ezt pedig korábban mondta Molnár Enikőnek is, de a Jobbik elnökét – a reakciói alapján – ez kicsit sem érdekelte.

Később a történtekről előkerült egy vágatlan felvétel is, amelynek lényege:

Jakab a folyamos trágárkodás mellett feljelentéssel fenyegette meg a munkást,

dacára annak, hogy a baloldali politikus a retorikájában állandóan az általa „melósoknak" nevezett munkásokra hivatkozott.

A Vasárnap.hu nem sokkal ezután megkereste a Jakab által megtámadott munkást, az erről készült videó alább tekinthető meg:

Jakab összejött a kabinetfőnökével, a felesége emiatt elzavarta őt

Jakab Péter kabinetfőnökének, Molnár Enikőnek a Jobbikban aránytalanul nagy befolyásáról a Magyar Nemzet már 2020 júniusában cikkezett. 2021 decemberének elején a Bors arról írt, hogy

Molnár Enikő lehet Jakab élettársa, dacára annak, hogy a Jobbik elnöke nős, és van három gyermeke. Egyébként Molnár Enikő férjezett, és háromgyermekes családanya.

Molnár Enikő Forrás: Bors

Molnár eredetileg postai levélfeldolgozó volt, majd BKV-ellenőrként dolgozott. Ellenőrként kérte felvételét a Jobbik V. kerületi szervezetébe, ahonnan azonnal a Jobbik sajtóosztályára került. Jobbikos források szerint Jakab már BKV-ellenőrként ismerhette, és a kezdetektől egyengette a karrierjét.

A SAJTÓOSZTÁLY TÖBB EGYKORI MUNKATÁRSA MEGERŐSÍTETTE A BORSNAK, HOGY ISMERETSÉGÜK JÓVAL KORÁBBRÓL SZÁRMAZIK.

Amikor Jakab a Jobbik szóvivője lett, kizárólag Molnár Enikővel volt hajlandó szorosan együttműködni. Ahogy a Bors forrásai elmondták, a politikán túl is „szimbiózisban dolgoztak", de soha nem volt kétséges, hogy az irányító szerep Molnár Enikőé.

– jellemezték kapcsolatukat a Bors forrásai.

AMIKOR JAKAB PÉTERT FRAKCIÓVEZETŐNEK VÁLASZTOTTÁK, SZINTE MAGÁTÓL ÉRTETŐDŐ VOLT, HOGY A PARLAMENTBE IS VISZI MAGÁVAL MOLNÁR ENIKŐT. „MÁSNAPTÓL Ő LETT AZ ELSŐ EMBER A PÁRTBAN"

– jelentették ki a jobbikosok.

Jakab Péter és Molnár Enikő Forrás: Bors

Agresszív és erőszakos természete mellett ekkortól nevezték el a pártban Főtitkárnőnek. Kizárólag rajta keresztül juthat bárki közel a párt elnökéhez.

Molnár Enikő neve összefonódott Jakab lakásügyeivel (is).

Tavaly év végén a Jobbik újpesti szervezete etikai eljárás megindítását kezdeményezte. Az erről szóló dokumentum alapján

MÁR EGY ÉVE TUDTAK JAKAB PÉTER ÉS MOLNÁR ENIKŐ ÉLETTÁRSI KAPCSOLATÁRÓL, RÁADÁSUL EGY OLYAN LAKÁSBAN ÉLNEK, AMIT A GYANÚ SZERINT A PÁRT BÉREL NEKIK.

A PestiSrácoknak hosszasan mesélt Molnár Enikő múltjáról és pályafutásáról egy volt jobbikos vezető tisztségviselő. Azt mondta, régóta nem nézik jó szemmel a pártban a nő törtetését. Arról is beszélt:

KÖZTUDOTT A JOBBIKBAN, HOGY JAKAB CSAK SHOWMAN – VALÓJÁBAN MOLNÁR ENIKŐ IRÁNYÍT.

„Mi – és itt egy komoly kemény magról beszélek – Jakabot nem tartottuk alkalmasnak a pártelnökségre. Egyszerűen, mert nem karizmatikus. Enikő viszont meglátta benne, hogy könnyen irányítható, felépíthető és eladható. Gyakorlatilag tudatosan választotta és építette" – mondta a PestiSrácok jobbikos forrása.

Forrás: BORS

AZT IS ELMONDTA, HOGY A SZÓBAN FORGÓ LAKÁS UTÁN NEM A PÁRT, HANEM A JOBBIK ALAPÍTVÁNY HÁZA TÁJÁN ÉRDEMES KUTAKODNI.

A portál akkor megkereste a Jobbik sajtóosztályát, de kitérő választ kaptak. Valószínű, hogy a Jobbik pártalapítványa fizethette a Jakab Péter és Molnár Enikő által használt Csóka utcai lakást.

Idén januárban arról írt a Ripost, hogy

Jakab a karácsonyt nem a feleségével és a gyermekeivel töltötte. Ezt megelőzően Jakab Péter felesége a közösségi oldalán közölte, hogy egyedülálló.

Jakab Péter: Nem fogok Gyurcsánnyal egy listán szerepelni

2020. március 9-én Jakab Péter a Szauer-féle HVG-nek azt nyilatkozta, hogy

nem fog Gyurcsánnyal egy listán szerepelni.

Alig egy év telt el, Jakab máris Gyurcsány embere lett, aztán olyan szövetséget kötött a baloldal vezetőjével, a bukott miniszterelnökkel, amely teljesen lenullázta a Jobbikot. Szó szerint: a baloldali lista egyetlen pártjaként egyetlen egyéni mandátumot sem tudtak szerezni.

Forrás: HVG.HU

Ez Vona Gábor véleménye Jakab botrányairól

Vona Gábor, a Jobbik korábbi elnöke az InfoRádió Aréna című műsorának nyilatkozott a baloldal bukásáról, külön kiemelve ebben Jakab Péter szerepét. A Mandiner szemléjéből kiderül: Vona keményen kritizálta Jakabot.

Azt mondta:

Majd hozzátette, hogy

Vona Gábor szerint a jelenlegi pártelnök előválasztási bukásából le kellett volna vonni a konzekvenciákat, de szerinte ez nem történt meg, ugyanis az „előválasztás" után is csúcsra járatták a „parizerkampányt".

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!