A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMuhari Eszter
20:40VívásEszter Muhari-Nelli Differt
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Luxusbaloldal: Karácsony politikustársa a lakótelepeken élő magyarokon gúnyolódott

Karácsony Gergely, sajtótájékoztató, Városháza, Budapest, főpolgármester
Vágólapra másolva!
Napról napra egyre több fény derül arra, hogy a baloldal teljesen el van szakadva a valóságtól és a választópolgároktól. A választópolgárok képviselete helyett az önös hatalmi érdekek, a luxus és a fontos pozíciók mozgatják őket.
Vágólapra másolva!

Egyre többször derül ki az, hogy csak önmagukkal és a jól fizető pozícíókkal vannak elfoglalva a magyar baloldal politikusai.

Karácsony Gergely Fotó: Csudai Sándor - Origo

Karácsony Gergely a volt indexesek blogjának, a Telexnek nyilatkozott, az alábbi történetet mesélte el, idézzük:

Jól mutatja ez a magyar baloldal hozzáállását a magyar emberekhez. A baloldali politikusok nincsenek tisztában az általuk képviselni kívánt magyar emberek életével. Teljesen elveszítették a kapcsolatot a választóikkal és csak a fényűzés és a luxus érdekli őket, mint a fenti példából is kiderül. Mindenképpen tanulságos lenne végighallhatni az adott beszélgetést, amikor a baloldali politikus, akinek Karácsony nem árulta el a nevét, azzal kérkedik, hogy a méregdrága utazás Kuba fővárosába számára egyértelműbb és könnyebben elérhető úticél, mint a budapesti, 18. kerületi lakótelep, ahol rengeteg magyar család él, akiket - legalábbis ezt állítják - elvileg képviselne a baloldal.

Luxusbaloldal

A budapesti városházán közel sem egyedi ez a hozzaállás, az Origo már több példát is bemutatott a baloldal képmutatásával kapcsolatban. Miközben aggódnak a szegényekért, addig milliós fizetéseik vannak és élik a luxussal teli életüket. Karácsony Gergely helyettese, a városüzemeltetésért felelős Tüttő Kata tavaly nyáron azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy egy luxusüdülés keretén belül a világ leggazdagabb embereinek körében felkapott Zakynthos szigetén kilovagolt a tengerből.

Hasonló helyzetben van Korányi Dávid, aki Karácsony Gergely egyik legfontosabb beosztottja. New York-i életéhez, havi 1 millió forinttal járulnak hozzá a budapesti polgárok, hogy fenntarthassa a luxuséletét és néha hazalátogasson Budapestre. Karácsony ugyanis lehetővé tette számára a távmunka lehetőségét is. Karácsony a kabinetfőnökének, Balogh Samu Mártonnak – aki egyben a főtanácsadója is – havonta közel 1,2 millió forintot juttat az adófizetők jóvoltából. Balogh Samut a főpolgármester alig 27 évesen nevezte ki önkormányzati főtanácsadóvá és irodavezetővé.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!