Megszületett az ítélet a magyar kriminalisztika egyik legrejtélyesebb ügyében

VV Fanni
B. László bérelt autóval vitte el a helyszínre a lányt, amiben a nyomozók nagyobb mennyiségű vért találtak. Ezután a gyanúsított saját autóját is lefoglalták, aminek csomagtartójában egy kötél is volt, rajta Fanni vérével.
Vágólapra másolva!
Noha soha nem került elő VV Fanni - polgári nevén Novozánszki Fanni - holtteste, a meggyilkolásáért most életfogytiglani börtönre ítélték gyilkosát, B. Lászlót, egykori MSZP-s képviselőjelöltet. A férfi ugyan végig tagadott, de a bizonyíték ellene szólt. A bérelt autóban, amit használt, vért és véres kötelet találtak, és a gyilkosság után olyan kifejezésekre keresett rá, mint a vízi hulla és hogy melyik országból nincs kiadatás. A tárgyalás után a férfit azonnal őrizetbe vették.
Vágólapra másolva!

Négy és fél éve tűnt el VV Fanni.

Forrás: VV Fanni / Instagram

Ami egészen furcsa volt, hogy a rendőrök szinte azonnal gyilkossági ügyként kezelték a történteket. A gyilkosságnak hamar gyanúsítottja lett, a lány egyik ismerőse, kuncsaftja, az egykori MSZP-s képviselőjelölt, B. László.

Nem kellett beismernie, minden ellene szólt

A férfi végig tagadta a gyilkosságot. Minden bizonnyal elsősorban abban bízott, hogy mivel soha nem lett meg a lány holtteste, nem is fogják elítélni. Az ügy bizonyos elemeiben kísértetiesen hasonlít a 90-es évek elején eltűnt Farkas Helga esetére.

A FIATAL LÁNYT ELRABOLTÁK, ÉS NAGY VALÓSZÍNŰSÉGGEL MEG IS ÖLTÉK. A HOLTTESTE AZONBAN SOHA NEM KERÜLT ELŐ.

Akkor azonban egy embert így is elítéltek, csakhogy nem gyilkosságért, hanem mindössze személyes szabadság megsértéséért és zsarolásért. Vagyis gyilkosságért nem. A férfi 10 évet kapott. Ebben bízhatott B. László és ügyvédei is, hogy a férfit mindössze személyes szabadság megsértéséért ítélik el. Ebben az esetben akár öt évvel is megúszhatta volna, és mivel jelentős időt töltött házi őrizetben, így akár a tárgyalás végén szabadon elsétálhatott volna.

Fotó: Polyák Attila - Origo

– ezt mondta korábban az Origónak Borbély Zoltán ügyvéd.

Ez pedig meg is történt.

Bizonyítékok egész sora állt a férfi szavaival szemben

Rengeteg bizonyíték szólt a férfi ellen. Az egyik sorsdöntő az volt, hogy

készült egy felvétel arról, ahogy a férfi a karjaiban vitte le a nő testét luxuslakóparkban lévő lakásából a ház mélygarázsába,

ahol betette egy bérelt autó csomagtartójába.

Ugyanebben az autóban később vérfoltokat találtak, szálakat a lány ruhájából, és egy kötelet, amelyen szintén rajta volt a lány vére. A lány holtteste négy napig lehetett az autóban. A férfi ezután takaríttatta ki az autót, amelyben állítólag annyi vér volt, hogy az, aki takarította, rosszul lett. A bérautós hívta a rendőröket.

Fotó: Szabó Gábor - Origo

Fontos bizonyíték volt még, hogy

a férfi a gyilkosság napján olyan kifejezésekre keresett rá, mint a vízi hulla, és hogy melyik országból nincs kiadatás.


Ennek ellenére végig ártatlannak vallotta magát.

Az utolsó pillanatig tagadott

Még az utolsó szó jogán is azt mondta,

Azt állította, hogy amikor felment a prostituáltként dolgozó lány lakásába, a nő már eszméletlenül feküdt a sok kábítószertől, amit Erika barátnőjével szerzett be. Saját bevallása szerint egyvalamiben hibázott, hogy nem hívott mentőt, mert a barátnője ezt nem akarta.

Az egyik tárgyaláson egy tanú elmondta, hogy a férfi ott volt a Duna-parton a gyilkosság napján, azon a területen, ahol VV Fanni holttestét keresték. A lány holttestét nagy valószínűséggel itt, vagyis Szalkszentmártonnál dobta be a Dunába.

Rablógyilkosság történhetett

A férfi VV Fannit a pénzéért ölhette meg. A vádirat szerint a támadás idején a 35 éves férfinek nem volt állandó munkahelye, rendszeres jövedelme, és áldozatától akart pénzt szerezni. A végzetes napra, 2017. november 20-ára találkozót beszélt meg a nővel az otthonába. Azt nem tudni, mi történt köztük, de egyszer csak a férfi

MEGÜTÖTTE A NŐT, ÉS ADDIG FOLYTATTA, AMÍG EL NEM ÁJULT.

Aztán több értékes tárgyat magához vett, és olyan dolgokat is eltett, amelyek arra utaltak, hogy VV Fanni elutazott.

VV Fanni, vagyis Novozánszki Fanni Forrás: police.hu

"Bármit is dolgozott, nekem ő a legcsodálatosabb ajándék az életemben. Minden szülőnek ilyen jó lányt kívánok. Rettentően féltettem, éppen a munkája miatt, azt azonban álmomban sem gondoltam, hogy a legsúlyosabb árat kell fizetni az életmódjáért.

Az eszemmel pontosan tudom, hogy már nincs közöttünk, az anyai szívem azonban ezt képtelen elfogadni. Néha eljátszom a gondolattal, mi van, ha valaki fogva tartja és nem tud életjelet adni magáról – mondta korábban a lány gyászoló anyja, Novozánszki Sándorné.

B. Lászlót most életfogytiglani börtönre ítélték első fokon.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről