Horror parkolási díjak vannak a baloldali vezetésű Budapesten az emberek szerint

Budapest, Magyarország, parkolás, jelzőtábla, tábla, belváros, város, autók
Vágólapra másolva!
Szeptember 5-től megváltoztak a parkolási tarifák Budapesten, a fővárosiak elmondták a véleményüket a Metropolnak az új rendszerről.
Vágólapra másolva!

„Jó lenne, ha nem lenne több helyen fizetős a parkolás, mert olyan magasak a díjak, hogy az horror, és sajnos bele kell építsük a munkadíjba” – mondta egy Zuglóban parkoló fűtésszerelő, aki azon a részen hagyta autóját, amely szintén fizetős zónává válik. Sorra kerülnek ki az új parkolóórák Budapesten, 10 százalékkal nő a fizetős övezetek területe, a belvárosi órákat már átállították, és az új tarifával számolnak.

Illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

A Metropol megkérdezte a fővárosiakat, hogyan élik meg a szeptember 5-től életbe lépő új parkolási rendszert:

Zoltán: „Fűtésszerelők vagyunk a kollégámmal, járjuk a kerületet, de megyünk máshova is Budapesten. Most itt kerestünk parkolóórát, de nem találtunk, úgyhogy itt hagytuk az autót. Büntetést nem kaptunk szerencsére, de akár meg is büntethettek volna. Jó lenne, ha nem lenne fizetős több helyen, mert az a baj, hogy bizonyos kerületekben annyira magas a parkolási díj, hogy az horror. Ezt muszáj vagyunk beleépíteni a munkadíjunkba is sajnos.”

József: „Le kéne váltani Karácsony Gergelyt. Azt kéne! Látja most megint mi van, emelte a parkolási díjat, korábban pedig hatalmas dugókat okozott.”

Erzsi: „Annyiban egyetértek a parkolási díjak emelésével, hogy idejárnak a tizedik határból is nagy teherautókkal és akik itt laknak azok meg nem tudnak sehol megállni. Volt már, hogy összeverekedtek a parkolóhelyek miatt.”

Lajos: „Ez itt bele fog esni a fizetős részbe, de ez hülyeség, mert valójában csak egy ideiglenes várakozóhely. Akkor majd ez is fizetős lesz? Katasztrófa! Ez a hülyeségek netovábbja.”

Judit: „Hát egész Budapest fizetős lesz. Én direkt a belvárosból jövök ide ki levegőztetni a gyereket. Erzsébetvárosból jövök a jó levegőre, ha itt is kell majd fizetni, akkor ez van, nincs mit tenni.”

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről