A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Rétvári Bence: Az Európai Unió elvesztette a kontrollt a bevándorlás felett

embercsempészet, Battonya
Vágólapra másolva!
Az Európai Unió nem meri megvédeni a külső határokat, elvesztette a kontrollt a bevándorlás felett, ezt a folyamatot már az embercsempészek uralják, ők döntik el, ki lesz európai lakos és ki nem - jelentette ki Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában.
Vágólapra másolva!

- hangsúlyozta az államtitkár. Rétvári Bence hozzátette: az Unió nem tudja megállítani a határainál az illegális migránsokat, "nemcsak a készség, hanem az akarat sincs meg, ezért most az európai népesség meghatározói sajnos az embercsempészek"; az észak-afrikai, közel-keleti, balkáni alvilág dönt, ki lesz európai lakos. Rétvári Bence szerint az Unióban nincs központi akarat ennek kivédésére, "sőt, Magyarország ellen indítanak eljárásokat, amiért a déli határt megvédi", pedig nemrég Athénban tizenöt uniós tagállam - köztük Magyarország - fogadott el egy közös nyilatkozatot arról, hogy a külső határvédelem közös európai uniós cél legyen, és járuljon is hozzá az EU a határvédelem költségeihez - idézte fel az államtitkár. Közölte, Magyarország esetében ez másfél milliárd eurót jelent.

- folytatta Rétvári Bence, úgy folytatva, tehát

mindig ott vannak a bevándorláspártiak, akik semmilyen érdemi lépést nem tesznek azért, hogy a külső határok megvédése közös uniós forrásból történjen.

- fűzte hozzá az államtitkár. Megjegyezte, hogy a kiutasító határozatok töredékét sem tudják végrehajtani, "tíz esetből kilencben tudnak valakit kiutasítani, de azok egy jó része aztán újra megpróbálja az Unióba való belépést".

Összetört autók az 54-es főút mellett Bócsa külterületén, miután összeütköztek 2022. augusztus 5-én. A rendőrség közlése szerint az egyik autó - amelyet valószínűleg egy embercsempész vezetett, aki migránsokat szállított - kigyulladt. A járműben utazók közül ketten az életüket vesztették, és legalább kilencen megsebesültek. Forrás: MTI/Donka Ferenc

Virágzik az embercsempészet

- hangoztatta Rétvári Bence. Felidézte a tavalyi lövöldözést az M5-ös autópályán, és elmondta, hogy csak az a kisbusznyi migráns 41 millió forintot fizetett az embercsempészeknek.

- mondta. Hozzátette: gyakorlatilag "az embercsempészek profitját növeli az Unió".

Virágzik az embercsempészet. Forrás: Police.hu

Már működik a pedofil-nyilvántartás

Az államtitkár kérdésre kitért a gyermekvédelmi törvényre is.

- mondta Rétvári Bence. Felhívta a figyelmet ugyanakkor arra, hogy a törvénynek olyan elemei vannak, mint például a pedofilnyilvántartás, "amely már közel nyolcezer esetben biztosított adatot azok számára, akik aggódtak a gyermekük miatt".

A nyilvántartásban könnyen lehet keresni a kormányablakos regisztrációval: ha valakinek van kiskorú gyermeke, a család menüpontban a gyermekvédelem fülre rákattintva érheti el.

Ha ott a szülő beírja a nevet, akivel kapcsolatban gyanúja merül fel, amennyiben korábban pedofil bűncselekményt követett el, kidobja a települést, Budapesten a kerületet is, és az illető fényképét - magyarázta az államtitkár. Hozzátette, ha a szülő látja, hogy valóban ő az, akivel kapcsolatban gyanakodott, tud lépéseket tenni, hogy megóvják a gyermeket. Bármennyi lekérdezés indítható, ingyenesen. Az első egy hónapban közel ötezer lekérdezés volt, azóta havonta száz-ötszáz - közölte Rétvári Bence. Leszögezte:

Az államtitkár emlékeztetett arra is, hogy a gyermekvédelmi népszavazáson minden eddiginél több, 3,6 millió ember "szavazott egy irányba", a baloldali ellenkampány dacára.

- jegyezte meg Rétvári Bence.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!