Halálra verte ismerősét egy debreceni férfi

rendőrautó, rendőrség, rendőr, sziréna, villogó, megkülönböztető jelzés, rendőrautó, villogó, fényhíd, kék-piros villogó, villogó kék fényjelzés, autó, illusztráció,
Vágólapra másolva!
Részegen, bedrogozva támadt ismerősére egy debreceni férfi, majd a nyílt utcán úgy megverte, hogy életveszélyes sérüléseket vitték a kórházba. A megvert férfi sérülései olyan súlyosak voltak, hogy rövid időn belül meghalt. A támadó hosszú évekre börtönbe kerülhet.
Vágólapra másolva!

A két hajléktalan férfi ismerte egymást, gyakran iszogattak is együtt. Szeptember 17-én kora este az egyik férfi

részegen, bedrogozva ült egy Debrecen belvárosához közeli étterem előtt, ahol ismerősével, és egy harmadik, biciklis férfival beszélgetett, miközben végig boroztak.

A férfi megkérte a biciklivel lévő férfit, hogy menjen el a közeli dohányboltba cigarettapapírért. Az beleegyezett, így a férfi kettesben maradt ismerősével. Időközben összevesztek, a férfi pedig még direkt provokálta ismerősét, majd

egy nála lévő, 18 centis zsákvarrótűvel közel 10 centi hosszan megkarcolta a homlokát. Ezután rátérdelt a járdán fekvő ismerősére, majd többször fejbeverte ököllel, tiszta erőből.

Az utcán többen is látták az esetet, és hívták a rendőröket, akik amikor kiértek hívták a mentősöket. Azonban

már az orvosok sem tudták megmenteni az életét: a bántalmazás során szenvedett nyakcsigolyatörések és agysérülések miatt a férfi október 25-én meghalt.

Az ügyben a Hajdú-Bihar vármegyei rendőrök nyomoztak, és megállapították, hogy a részeg, drogos férfi szándékosan verte meg úgy társát, hogy az belehaljon.

A kép illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

A főügyészség a letartóztatásban lévő férfival szemben

gyilkosság miatt emelt vádat, és börtönbüntetés kiszabását javasolta.

Amennyiben az előkészítő ülésen beismerő vallomást teaz, 10 év börtönre számíthat.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről