Ellopták a debreceni Nagytemplom ablakpárkányait

A debreceni Nagytemplom ablaka
Vágólapra másolva!
Vádat emelt a Debreceni Járási Ügyészség azzal a két férfival szemben, akik februárban ellopták a debreceni Nagytemplom réz ablakpárkányait. Az egyikük ezen felül többször is lopott. 
Vágólapra másolva!

A két férfi február 9-én este a debreceni Nagytemplom hátsó, park felöli részéhez ment, ahol az idősebbik feszegetni kezdte egy fogóval a vörösréz ablakpárkányokat.

Végül három párkányt sikerült megszerezniük, amit egy zsákba tettek és másnap elvittek egy debreceni fémfelvásárlóhoz.

A párkányok értéke összesen 187 ezer forint volt, azokat a rendőrök megtalálták és visszaadták templomnak.

A debreceni Nagytemplom ablaka Forrás: Ügyészség

Az idősebbik tolvajról kiderült, hogy 2022. december 23. és 2023. február 5. között négy házba tört be Bocskaikerben és Hajdúhadházon, ahonnan különböző értékeket lopott el, többek között létrát, kerti szerszámokat, kerékpárt és mobiltelefont. Ezeknek az értéke nagyjából 200 ezer forint volt. Ezeken felül szintén az idősebb férfi február 1-jén, éjfél körül, a debreceni vasútállomás területén

részegen ordítozott, ezért a biztonsági őrök rendőrt hívtak hozzá, azonban a férfi nem nyugodott le és a rendőröket is szidalmazta.

Az ügyészség a letartóztatásban lévő, többszörös visszaeső idősebb férfival szemben a lopások és becsületsértés miatt a szintén letartóztatásban lévő társával szemben pedig lopás miatt emelt vádat. Azt javasolják, hogy a bíróság mindkettejüket ítélje börtönbüntetésre.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről