Új AI-funkciókat kapott az okos madáretető

Vágólapra másolva!
Egyenként el lehet nevezni a vendégül látott madarakat az appjában.
Vágólapra másolva!

Új képességekre tett szert a mobilappjának legújabb frissítésével a Bird Buddy okos madáretető, a termék mostantól képes különbséget tenni a vendégül látott madarak specifikus példányai között. Az etetőért 239 dollárt kér a gyártója, magától adagolja az eleséget, a mozgásérzékelés kamerájával fotózza a madarakat, továbbá megállapítja azok faját is.

bird buddy okos madáretető
Az új frissítéssel példányonként képes felismerni a madarakat a Bird Buddy
Fotó: Bird Buddy

A mostani Nature Intelligence névre keresztelt frissítés az utóbbit bővíti ki, gépi tanulásos módszert használva képes a fotók alapján megjegyezni és felismerni egy-egy példányt, elnevezhetőek az appjában a specifikus példányok. Az újítás lehetővé teszi az állatok aktivitásainak nem invazív követését, ezt jellemzően a lábaikra tett azonosító címkékkel szokták megoldani a madarakat lesők.

A frissítés további újdonságai, hogy a madáretető szintén AI-alapú megoldással próbál riasztani a betegnek vagy sérültnek tűnő állatokról, a madarakon túlmenően pedig többek közt lepkék, méhek, gyíkok, mosómedvék, mókusok, kutyák, továbbá macskák felismerésére is képessé vált.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről