A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Videóra akarta venni a neonáci, iszlámállam-követő 16 éves győri fiú, ahogy megöli az osztálytársát

rendőrautó, rendőrség, rendőr, sziréna, villogó, megkülönböztető jelzés, rendőrautó, villogó, fényhíd, kék-piros villogó, villogó kék fényjelzés, autó, illusztráció,
Vágólapra másolva!
Halállistát írt az a 16 éves neonáci fiú, aki azt tervezte, hogy megöli az egyik osztálytársát. Másokkal is végezni akart, más osztálytársaival, illetve tanáraival. Rendszeresen mutogatott iszlám állammal kapcsolatos videókat az ismerőseinek. Ezekkel kapcsolatban kijelentette, hogy ugyanazt akarja megcsinálni ő is.
Vágólapra másolva!

A vádirat szerint a 16 éves, középiskolás fiú különös érdeklődést mutatott a II. világháború, azon belül is Hitler és a nácizmus eszméi iránt.

Pont egy éve aztán vett egy zsebkést, amelynek mindkét oldalán horogkereszt van.

A fiú közben az ismerőseinek kivégzést bemutató, iszlám állammal kapcsolatos videókat is mutogatott, melyekkel kapcsolatban kijelentette, hogy

ugyanazt akarja megcsinálni különböző származású emberekkel.

Ebben az időszakban készített egy halállistát iskolai mészárláshoz, melyen tanárai, osztálytársai szerepeltek. Köztük az az osztálytársa is, akivel korábban konfliktusba került amiatt, mert az megkérte őt, hogy mellőzze a rasszista kijelentéseket.

Amikor az osztályfőnöke egy sorozatgyilkosos történetről beszélt, kijelentette egy osztálytársa előtt, hogy ő is sorozatgyilkos lesz.


Egy nappal később egy internetes, nemzetközi, szélsőjobboldali, neonáci csatornán angol nyelven kijelentette, hogy másnap lesz a napja, amikor megöli antirasszista osztálytársát Magyarországon, amiről megpróbál fényképeket és videót is készíteni.

Erre már nem volt esélye, a rendőrség még aznap éjjel elfogta. Akár öt évre is börtönbe kerülhet.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!