Orbán Viktor elárulta a diákoknak és a tanároknak, hogy mi a siker kulcsa - videó

ORBÁN Viktor
Budapest, 2023. április 24. Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a 16. Szakma Sztár Fesztivál megnyitóján a fővárosi Hungexpón 2023. április 24-én. MTI/Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Orbán Viktor miniszterelnök a XVI. Szakma Sztár Fesztivál megnyitóján mondott beszédet. Mint mondta, van néhány tulajdonság, ami közös kell hogy legyen a diákokban, az oktatókban és a miniszterelnökökben. A kormányfő szerint az egyik ilyen a kíváncsiság, a másik a kreativitás, a problémamegoldás, a harmadik a kitartás és a negyedik fontos képesség az együttműködés.
Vágólapra másolva!

Mindig örömmel jövök, és otthon érzem magam önök között – hangsúlyozta a XVI. Szakma Sztár Fesztivál megnyitóján mondott beszédében Orbán Viktor - számol be minderről a Magyar Nemzet. A miniszterelnök kiemelte: van néhány tulajdonság, ami közös kell hogy legyen a diákokban, az oktatókban és a miniszterelnökökben.

Szerinte az egyik ilyen a kíváncsiság, a másik a kreativitás, a problémamegoldás és a harmadik a kitartás.

Orbán Viktor úgy fogalmazott: a negyedik fontos képesség az együttműködés, mert család, munkatársak nélkül nem lehet nagyot alkotni. Mint hangsúlyozta: ez a siker kulcsa.

Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a 16. Szakma Sztár Fesztivál megnyitóján a fővárosi Hungexpón 2023. április 24-én. Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

− fogalmazott. A miniszterelnök leszögezte, hogy Magyarország csak akkor boldogul, ha mindenki dolgozik – és jól dolgozik. Kiemelte, hogy a kormány folyamatosan megújítja a szakképzést, a tanulók, az oktatók és a szülők pedig nyitottak a változásokra.

− ismertette a kormányfő.

A miniszterelnök Márai Sándort idézve elmondta, „mindig nyugatra menj, és ne feledd soha, hogy keletről jöttél", ma már a Kárpát-medencében együtt vannak jelen a nyugati és keleti cégek a magyar vállalkozásokkal, és olyan országot építenek, ahol jó élni.

A miniszterelnök kiemelte: csak itt van magyar jövő.

Orbán Viktor a beszédében megköszönte a pedagógusok munkáját. Beszéde végén sok sikert kívánt a szakképzésben tanulóknak és az oktatóknak.

A XVI. Szakma Sztár Fesztivál

Orbán Viktor miniszterelnök immár kilencedik alkalommal vesz részt a rendezvényen, ahol az oktatás és a szakképzés volt a központban. A tavalyi megnyitón a miniszterelnök úgy fogalmazott: – Magyarország az a hely, ahol érdemes élni és érdemes dolgozni. A hely, ahol élünk, a hazánk az egyik legjobb hely Európában. Az elmúlt években gyorsan nőttek a bérek.

Egyik napról a másikra új gyárak, telephelyek, új termelési központok nőttek ki a földből, és ők mindannyian a ti munkátokra számítanak. Adókedvezményt biztosítunk a pályakezdő fiataloknak, és azoknak a cégeknek is, amelyek benneteket alkalmaznak

− emelte ki akkor a pályaválasztás előtt álló fiataloknak a miniszterelnök.

Hozzátette:

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!