Anglia
18:002024. július 06.
Svájc
Hollandia
21:002024. július 06.
Törökország

Budapesten semmi sem épült, csak Karácsony budai lakása újul meg

karácsonygergely, karacsonygergely, budapest
Karácsony Gergely
Fotó: Metropol
Vágólapra másolva!
Miközben a fővárost sikerült a csőd szélére sodornia, és szinte semmi nem épült az elmúlt 4 és fél évben Budapesten, Karácsony egy budai álomlakással gyarapodott tavaly. Az Origo házban lakó olvasója arra hívta fel a figyelmünket, hogy a főpolgármester lakása épp a kampányban esik át egy teljes körű felújításon, amely a szomszédokat zavaró, rendkívül nagy zajjal és porral jár. Karácsony Gergely megkímélte magát a renoválás gyötrelmeitől és családjával együtt elköltözött otthonról a kampány idejére. „Így ki lehet bírni” – jegyezte meg olvasónk.
Vágólapra másolva!

A főpolgármester a II. kerületben, Buda egyik legdrágább részén, a Pasaréti tér környékén lévő Gábor Áron utcában vásárolt feleségével közösen, egy közel 100 négyzetméteres lakást tavaly.

Karácsonynak olyan jól megy a szekér, hogy épp most a kampányban egy teljes körű felújításon esik át az értékes lakás. Az Origo egyik, a házban élő olvasója számolt be arról, hogy óriási a felújítással járó zaj és por, amiből már elege van a házban élőknek.


 

A főpolgármester – rá jellemző módon - megkímélte magát a tatarozással járó nehézségektől, hiszen a renoválás idejére családjával együtt elköltözött otthonról. Így ki lehet bírni – jegyezte meg az Origónak megszólaló szomszéd.

Óhatatlanul felmerül a kérdés az emberben, hogy lehet-e összefüggés Karácsony luxusfelújítása és a Lánchíd körüli korrupciós botrány között.

Szinte semmi nem épült Budapesten

Miközben Karácsony felújítja budai luxusotthonát, addig a fővárosban szinte semmi nem épült, és az ígéreteit sem tartotta be.

Nem lett semmi az Észak-Csepelre és Külső-Ferencvárosba hazudott Budapesti Nagyerdőből, a budai fonódó mintájára beígért pesti fonódó villamosból sem, amelyik összekötötte volna a 14-es és 47-49-es villamosokat. De ígéret volt az M3-as és az M4-es metró meghosszabbítására, az M2-es metró HÉV-vel történő összekötésére, persze ezekből semmi sem lett. De nem indult újra a panelprogram Budapesten, és az ígéretek sorát bőségesen lehetne folytatni. Helyette csak gazdagodó Gyurcsány-fiókák és korrupciós botrányok jellemezték az elmúlt 5 évet.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről