Franciaország
18:002024. július 01.
Belgium
Portugália
21:002024. július 01.
Szlovénia

Magyar Péter kész bármit megtenni, hogy csatlakozhasson a háborúpárti Európai Néppárthoz

Magyar Péter - Gyurcsány Ferenc, Magyar Péter, MagyarPéter, Gyurcsány Ferenc, GyurcsányFerenc, montázs
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd, Hegedüs Róbert
Vágólapra másolva!
Magyar Péter minden korábbinál határozottabban jelentette ki, hogy a Tisza Párt az Európai Néppárthoz fog csatlakozni a június 9-i EP-választás után. Mégpedig azért, hogy fontos pozíciókat szerezhessenek a párt leendő uniós képviselőinek - írta meg a Magyar Nemzet. A lap közölte, mindez azt jelenti, hogy Magyar Péter kész igent mondani Ukrajna támogatására és a háború folytatására, hiszen a Néppárt elnöke, az atomfegyverkezést tervező Manfred Weber már április végén megüzente Magyarnak, hogy az ukránpártiság a csatlakozási feltétel.
Vágólapra másolva!

 

„Mi a Néppártba szeretnénk beülni, ezt szeretném megint hangsúlyozni. Most küldünk egy levelet a Néppárt elnökének, hogy felvegyük a kapcsolatot és beszéljünk arról, hogy a Néppárthoz egyáltalán csatlakozhat-e majd a Tisztelet és Szabadság, leánykori nevén Tisza Párt. Azért fogunk ide beülni, mert ez lesz a legnagyobb frakció, eddig is ez volt a legnagyobb frakció. Ezzel a frakcióval, párttal van a legnagyobb esélyünk arra, hogy fontos pozíciókat szerezzenek a képviselőink az Európai Parlamentben és ne adj Isten, még akár más intézményekben is”

– jelentette ki Magyar Péter a Telexnek adott friss, legújabb interjújában.

A lap szerint mindez azt jelenti, hogy Magyar Péter fontos brüsszeli pozíciók elnyerése érdekében Ukrajna támogatását és a háborús brüsszeli politika folytatását is kész lenne elfogadni a következő ciklusban. Az Európai Néppárt elnöke ugyanis az a Manfred Weber, aki már április végén világosan megüzente az EPP-hez csatlakozni kívánóknak – és így Magyar Péternek is –, milyen feltételekkel lehet csatlakozni a Néppárthoz. 

Három alapvető feltételünk van, amelyet mindenkinek, aki hozzánk akar tartozni, be kell tartania: Európa, Ukrajna és a jogállamiság pártján kell állnia. Ezek az EPP-család alapelvei.

Az Európai Néppárt elnöke egyébként olyannyira háborús pszichózisban él, hogy pár héttel ezelőtt egy, az egész EU-ban kötelező sorkatonai szolgálatra tett javaslatot. Sőt, még a nőket is besorozná. Mindemellett a V4NA brüsszeli forrásokból úgy értesült: Manfred Weberék célja, hogy az európai parlamenti választások után felálló új EP az elsők között tárgyalja majd a uniós kötelező sorkatonai szolgálatot.

A Magyar Nemzet felhívta arra a figyelmet, hogy mindez különösen veszélyes lehet, hiszen az európai vezetők már egyre többször beszélnek arról, hogy NATO-katonákat kellene küldeni az ukrajnai harctérre. Weber mindemellett Ukrajna felfegyverzését és EU-csatlakozását is támogatja, valamint atomfegyverkezésbe is kezdene: a német politikus még május elején jelentette ki, hogy „európai atomfegyverre van szükségünk”.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről