A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Orbán Viktor: Ami Brüsszelben és Washingtonban zajlik, az egyfajta hangulati előkészítése egy háborúnak

Vágólapra másolva!
Önvédelmi képesség szükséges a béke fenntartásáért – jelentette ki Orbán Viktor a Kossuth Rádióban. Az utókor könnyen lehet, hogy úgy fog beszélni a mostani választásokról, ahol eldőlt a háború és a béke kérdése - tette hozzá. Szólt arról is, hogy miközben mi védjük Európát, addig Brüsszelből hátba lövik Magyarországot.
Vágólapra másolva!

A hadseregek megléte szükséges, az nem háborúhoz vezet. Furcsa módon a hadsereg hiánya vezet a háborúhoz – fogalmazott Orbán Viktor a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának adott interjúban. A miniszterelnök elmondta, hogy az erő, a hadsereg szükséges a háború elkerüléséhez, hiszen a háborúk oka leggyakrabban a gyengeség. A kormányfő szerint akkor fognak egy államot megtámadni, ha az ellensége úgy ítéli meg, hogy le tudja győzni. – Ha békét akarsz, készülj a háborúra – tette hozzá. A kormányfő szerint szükségesek a védelmi képességek, és elég nagy baj, hogy Magyarország sokáig nem volt erős, de elkezdték a haderő fejlesztését, és jól haladunk.

Megáll-e Oroszország Ukrajna legyőzése után? 

Orbán Viktor szerint ez a legfontosabb kérdés, és tisztában van vele, hogy sokak szerint ez nem történne így. De a miniszterelnök azon a véleményen van, hogy az oroszok az ukrán hadsereggel sem bírnak, a NATO pedig 100-szor, de lehet, hogy 1000-szer is erősebb, mint Ukrajna, így Oroszországnak nem lenne érdeke megtámadnia a védelmi szövetséget. Leszögezte, hogy a NATO azért jött létre, hogy egy országként sorakozzunk fel a megtámadott tagállam mögött. Kiemelte, hogy a két világháborút megelőzően hosszan zajlott a háborúba lépés előkészítése, 

ami pedig most Brüsszelben és Washingtonban zajlik, az egyfajta hangulati előkészítése egy közvetlen katonai konfliktusnak.

A miniszterelnök szerint felfoghatatlan, hogy nem a további pusztítás megelőzése van fókuszban. Nem érti, miért nem akarják izolálni ezt a konfliktust úgy, hogy kimondják: ez két szláv nép háborúja. Mindenki másnak az lenne az érdeke Orbán Viktor szerint, hogy ezt a konfliktust elszigeteljük, ehelyett a nyugatiak sajátjuknak tekintik ezt a háborút. A miniszterelnök szerint a német álláspont változásán jól lehet szemléltetni, hogy hogyan sodródunk bele a háborúba. Míg korábban csak sisakokat küldtek, ma már fegyvereket is küldenek, és a katonák küldésének kérdését pedzegetik.

Elméletileg az a stratégia, hogy az ukránok harcolnak a fronton, mi pedig fegyvert, pénzt, technikai eszközt nyújtunk számukra. A háborúról szóló tárgyalóasztaloknál fel szoktam tenni a kérdést, hogy meg tudja-e valaki mondani, mennyi pénzt kell elkölteni ahhoz, hogy az ukránok kiszorítsák az oroszokat a megszállt területekről? Néma csend szokott lenni a tárgyalóasztaloknál ennél a kérdésnél

– mondta a miniszterelnök. 

Ezen a választáson fog eldőlni Európában a háború és a béke kérdése

A miniszterelnök elmondta, hogy hazánk ragaszkodik a NATO alapokmányához, miszerint az egy védelmi szövetség, és szó sincs róla, hogy a NATO a területén kívül bocsátkozik háborúba. Orbán Viktor kiemelte, hogy a NATO brüsszeli központjában már háborús készülődés zajlik, hogy miként tudna részt venni a szervezet a háborúban. 

Mi jeleztük, hogy sem fegyverzeti, sem pénzügyi segítséggel nem akarunk beszállni ebbe. Mi ragaszkodunk a NATO alapeszméjéhez, és komoly munka zajlik, hogyan tudunk a NATO keretein belül maradni, hogy nem veszünk részt egy NATO-tagországon kívüli akcióban – tette hozzá. 

Orbán Viktor szerint az utókor könnyen lehet, hogy úgy fog beszélni a mostani választásokról, ahol eldőlt a háború és a béke kérdése. 

Jelezte, hogy az amerikai választás is hasonló téttel bír.

Orbán Viktor: Az európai bajok gyökerei a háborúk voltak

Orbán Viktor szerint a hadiipar most "halálra keresi magát". Akik bennfentes információval rendelkeznek a háborúról, és ennek alapján tudnak spekulálni, azok is ott vannak a háborúpártiak mögött.

Soros György is az első sorban bukkan fel a háborúpártolók mögött. A magyar baloldalt kilóra megvették a háborúpárti erők, aki adja a pénzt, az rendeli a zenét. 

Orbán Viktor rámutatott arra is, hogy az európai vezetők körében nem világos, miért állnak a háború mögött. Ha ránézünk az európai kontinens bajaira, akkor a legtöbb nagy baj gyökerét a háborúkban lelhetjük meg. Összességében minden európai háború egy európai polgárháború volt, és több tízmillió embert vesztett Európa. Minden európai háború összességében mindenkinek veszteséget okozott, és többek között emiatt is került előtérbe a migráció - tette hozzá. 

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy a magasztos eszmék nem lehetnek fontosabbak az embereknél. A kormányfő közölte, a végső mentsvár Európában az emberek szava és hangja. Ha van valódi kérdés, akkor a háború és a béke kérdése az az. Bízik benne, hogy az európai választáson megnő a békepárti erők száma. Legalább a háborúba sodródás dinamikáját meg lehet fékezni.  

"Miközben mi védjük Európát, addig Brüsszelből hátba lövik Magyarországot"

Magyarországnak naponta hatmillió forintot be kell fizetnie Brüsszelnek, mert nem engedjük be a migránsokat - ismertette Orbán Viktor. Ez az egész teljesen abszurd és felháborító. 

Miközben mi védjük Európát, addig Brüsszelből hátba lövik Magyarországot. 

Minderre egyetlen válasz lehet: el kell zavarni az európai vezetőket!

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!