Ezt tudni eddig az újpesti családirtásról - a drámai kettős gyilkosság szinte borítékolható volt

újpesti gyilkosság, Újpest, társasház
Ebben a házban történt a kegyetlen gyilkosság.
Vágólapra másolva!
Pénteken délelőtt hívta a rendőröket egy idős ember azzal, hogy nem éri el a testvérét és sógornőjét. Ezután a rendőrök a katasztrófavédelem segítségével bejutottak a házaspár újpesti lakásába, ahol holtan találták őket. A fiuk skizofrén volt, és mint kiderült, egy ideje nem szedte a gyógyszereit, ezért gyilkolhatott. A gyilkos fiút az eset után a rendőrök egy órán beül elfogták. Ez utóbbi sem volt veszélytelen, ugyanis a férfi vadásztőrrel támadt rájuk. A férfit azóta letartóztatták.
Vágólapra másolva!

Egy fiú szülei egy IV. kerületi társasházban éltek a Liszt Ferenc utcában. Az anya nyugdíjas volt, az apa pedig biztosítóként dolgozott. A szülők a 37 éves fiuknak idén vettek egy lakást az egyik közeli utcában, de ennek ellenére is, többször visszaköltözött a családjához, ugyanis a szülei aggódtak a fiú mentális betegsége, skizofréniája miatt.

A gyilkos fiút a szülei többször megpróbálták rávenni, hogy betegsége miatt fogadja el az orvosi segítséget, és szedje be rendesen a gyógyszereit. A férfiért a többi rokona is aggódott, amiért nem szedte a gyógyszereit.

Az egyik szomszéd elmondta, hogy mindig is gyanús volt nekik, főként a furcsa szokási miatt. 

A férfi mindig gumikesztyűben vitte le a szemetet, majd ezután a kesztyűt a kuka tetejére dobta. A szomszédoknál pedig rendszeresen hagyott ajándékokat.

Sőt, a lépcsőházban hagyott babakocsikba pezsgőt és óvszert rejtett el - írja a Magyar Nemzet.

A meggyilkolt apa testvére tudta, hogy baj történt, mikor nem érte el a testvérét és annak feleségét. Ezért pénteken (május 24.) bejelentette a segélyhívón, hogy nem éri el a rokonait, nem tudja felvenni velük a kapcsolatot.

újpesti gyilkosság, Újpest, társasház
Ebben a házban történt a kegyetlen gyilkosság
Fotó: Metropol

Ezután a rendőrök elmenetek a házaspár újpesti lakásához, ahol a katasztrófavédelem emberei betörték az ajtót és megtalálták a szülők holttestét. A Metropol információi szerint a látvány, ami a lakásban fogadta őket a kettős gyilkosság után, még a tapasztalt helyszínelőket is megrázta. Amint kinyitották az ajtót hatalmas bűz kezdett terjengeni az egész épületben. 

Semmilyen veszekedést nem hallottunk, csupán az volt feltűnő, hogy napok óta nem láttuk Elemért és Magdit. Amikor az ajtajukat kinyitották, irtózatos bűz árasztotta el a házat. Azóta is kénytelenek vagyunk a folyosókat és a lépcsőházat szellőztetni

- mondta egy másik szomszéd, aki épp otthon volt, mikor a rendőrök megérkeztek a gyilkosság helyszínére. 

Szintén a Metropol számolt be arról, hogy a rendőrök azonnal lezárták a területet. Szalaggal kerítették el azt a lakást, ahol a gyilkosság történt, valamint a többi lakó csak a lakcímkártya felmutatásával léphetet be a rendőrségi szalag mögé.

A szomszédokat megdöbbentette a brutális gyilkosság híre, ugyanis Újpest ezen környéke csendes és szinte soha nem fordul elő, hogy az ott lakók veszekednek egymással.

Ez egy csendes környék. Nem jellemzők az utcában az erőszakos bűncselekmények. Főleg jól szituált emberek laknak itt, igaz, a gazdag embereknek is lehetnek problémái

- meséli a lapnak egyik szomszéd.

A gyilkosság után az elkövetőt hamar elkapták. A rendőröknek csupán csak egy órára volt szükségük ahhoz, hogy a gyilkost elfogják. Azonban mikor a hatóságok megérkeztek a férfi lakásához, akkor az rátámadt az intézkedő rendőrökre.

Mikor a férfi kinyitotta a lakásának ajtaját, akkor észrevette a rendőröket, akik rögtön felszólították a férfit, hogy álljon a falhoz.

Ekkor a férfi a ruhájából egy 20 centis vadásztőrt vett elő és a tőle karnyújtásnyira álló rendőrt megpróbálta leszúrni. Azonban a rendőr hamar észrevette a mellkasa felé közeledő kést, ezért hátralépett,

ami miatt a kés pengéje a jobb mellkasa és jobb felkarja között a hóna alá csúszott. Így sikerült elkerülnie, hogy megsérüljön.

Ezután a többi rendőr sokkoló és testi kényszer alkalmazásával a férfit elfogták és megbilincselték, majd a Központi Nyomozó Főügyészség a férfit, annak őrizetbe vétele után, kihallgatta eljárás alatt történő hivatalos személy elleni erőszak és emberölés miatt. 

A gyilkos a nyomozási bíró előtt beismerte szülei meggyilkolását, de ennek ellenére, a szökés, elrejtőzés veszélye, és amiatt, hogy a férfi újra ölne, a bíróság egy hónapra elrendelte a férfi letartóztatását. 

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!