Gulyás Gergely: Budapest jobban járt volna, ha a változásra szavaz

Vágólapra másolva!
A Miniszterelnökséget vezető miniszter a HírTV-nek elmondta, hogy miután a budapesti főpolgármesteri választáson több mint nyolcszázezer leadott voks volt és csak 324 szavazat a különbség és 24 ezer az érvénytelen, akkor újra kell számolni.
Vágólapra másolva!

A Hír TV Napi aktuális című műsorában értékelte hétfő este az európai parlamenti, valamint a helyi önkormányzati választásokat Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter - írta meg a Magyar Nemzet. A műsorban a budapesti főpolgármesteri választás is szóba került, amelyen Vitézy Dávid alig néhány száz szavazattal maradt alul Karácsony Gergellyel szemben. Gulyás Gergely ezzel kapcsolatban „saját jogérzékére apellálva” úgy vélte,

miután több mint nyolcszázezer leadott voks volt és csak 324 szavazat a különbség és 24 ezer az érvénytelen, akkor újra kell számolni, vagy legalább az érvénytelen szavazatokat meg kell újra számolni.

Általában nem szokott megváltozni ilyenkor az eredmény, én túlzott reményeket nem táplálok. De a demokratikus legitimáció érdekében is egy ennyire szoros versenynél ez helyes és indokolt – fűzte hozzá.

Szentkirályi Alexandra visszalépését Gulyás Gergely bölcs döntésnek tartja, hiszen reális esélye nyílt annak, hogy Budapestnek új vezetése legyen.

Ez a különbség ugyanis, ami 0,04 százalék mindössze, ez olyan kevés, hogy fordítva is elsülhetett volna 

– magyarázta. Úgy vélte, Budapest jobban járt volna, ha a változásra szavaz, de hozzátette, tiszteletben tartják a választópolgárok véleményét.

A lap ismertette, Karácsony Gergely mindössze 324 szavazattal nyerte meg a vasárnapi önkormányzati választást Vitézy Dáviddal szemben. A DK–MSZP–Párbeszéd–Zöldek jelöltje a voksok 47,53 százalékával (371 466 szavazat) nyert, míg az LMP jelöltje 47,49 százalékot ért el (371 142 szavazat).

Vitézy Dávid még a százszázalékos feldolgozottság előtt jelezte, 22 ezer érvénytelen voks miatt kezdeményezik a szavazatok újbóli ellenőrzését.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről