Vágólapra másolva!
A Diósgyőri VTK csalás miatt feljelentést tesz a labdarúgócsapat korábbi vezetőedzője, Kuznyecov Szergej ügyében.

Az egyesület honlapjának hétfői beszámolója szerint a szakember jogi képviselői a februári kirúgását követően eljárást kezdeményeztek a klub ellen a nemzetközi szövetségnél (FIFA), amely ideiglenesen kizárta a miskolci klubot az átigazolásból.

DVTK-Ferencváros, mérkőzés, foci, labdarúgó-mérkőzés, 2023.10.22.
Kuznyecov Szergejt a tavaszi NB I-es szezon kezdete előtt rúgta ki a Diósgyőr
Fotó: Csudai Sándor - Origo

"Álláspontunk szerint a Kuznyecov Szergej ügyben készült FIFA-beadványban, az ügyben jelentőséggel bíró angol nyelvű fordítások mindegyikéből kimaradt, hogy Kuznyecov magyar állampolgárként kötött szerződést, ezáltal megtévesztésre került a FIFA, mivel az iratokból nem derült ki számára, hogy korábbi vezetőedzőnk magyar állampolgár is. Erre való tekintettel ugyanis jogvitája a DVTK-val nem tartozna a FIFA hatáskörébe, hanem a magyar nemzeti jog hatálya alá tartozik. Kuznyecov Szergej egyébként munkaügyi pert is indított klubunk ellen Magyarországon - ez esetben magyar állampolgárként" - mondta Dányi Szilárd, a DVTK jogi képviselője.

Bajúsz Endre sportigazgató arról számolt be, a klub mindent megtesz annak érdekében, hogy a FIFA ideiglenes döntését megváltoztassa, de ha a fellebbezések sikertelenek lennének, vagy rövid időn belül nem eredményeznék az átigazolásból való kizáró határozat visszavonását, a DVTK akkor is biztosítani fogja az átigazoláshoz való jog visszaszerzését. "Vagyis 

a most szerződtetni kívánt játékosoknak lesz játékengedélyük, így ezen ügy a DVTK labdarúgócsapatának szakmai működését semmilyen formában nem befolyásolja majd"

 - szögezte le a sportvezető.

Az OTP Bank Liga 2023/24-es idényét újoncként hetedik helyen záró DVTK három nappal a tavaszi rajt előtt bontott szerződést a Diósgyőrbe 2022 őszén érkezett Kuznyecovval, mivel az akkori megfogalmazás szerint "senki nem lehet fontosabb, mint a klub".

Kapcsolódó cikkek:

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Mindent egy helyen az Eb-ről