Vágólapra másolva!
A korábbi világbajnok, Jacques Villeneuve szerint a Ferraritól a szezon végén távozó Carlos Sainz bármely Forma-1-es élcsapat számára értékes igazolás lenne, de a kanadai úgy véli, a spanyol pilóta kivárásos taktikája akár még vissza is üthet.

A hétszeres világbajnok Lewis Hamilton érkezése miatt a Ferraritól a szezon végén távozni kényszerülő Carlos Sainz karrierje válaszút elé érkezett. Az elmúlt hónapokban több olyan csapattal is szóba hozták, ahol legalább egy szabad ülés még elérhető, de Sainz leszögezte, hogy nem akarja elsietni a döntést, így egyelőre továbbra sem tudni,hol folytatja a spanyol pilóta. 

F1 Grand Prix of Great Britain
Egyelőre rejtély, melyik csapathoz ír alá a Ferraritól távozó Carlos Sainz
Fotó: NurPhoto via AFP

Ami biztosra vehető, hogy a Red Bull, a McLaren, az Aston Martin pilótafelállása már fix. Az élcsapatok közül a Mercedes az egyetlen csapat, amely látszólag érdeklődik a spanyol iránt, de a wokingi istállónál sem kapkodnak, hogy Hamilton hamarosan megüresedő ülését betöltsék valakivel. Sainz lehetőségei tehát folyamatosan korlátozódnak, így gyakorlatilag már csak a Williams, az Alpine és a Sauber - amely 2026-tól már az Audi gyári csapataként működik tovább - maradt versenyben Sainz aláírásáért.

Az 1997-es világbajnok, Jacques Villeneuve mérlegelte Sainz helyzetét, és a spanyol kivárásos taktikájának lehetséges kockázataira hívta fel a figyelmet.

"Valószínűleg még mindig reménykedik a Mercedesben, hogy Antonelli nem elég jó, így az ülés néhány évig elérhető lesz. De ha kivárása játszol, te lehetsz az utolsó, aki állva marad, az pedig itt nem túl pozitív. Egy bizonyos ponton biztos, hogy felbosszantasz más csapatokat, akik nagyszerű ajánlatokat tettek neked. Volt, hogy biztosnak tűnt, hogy csatlakozik a Williamshez, aztán történt valami" - nyilatkozta Villeneuve az OLBG-nek.

Carlos Sainz
Gyakorlatilag három csapat közül választhat még Carlos Sainz
Fotó: AFP

Villeneuve szerint Sainz és a Williams megállapodását látszólag azért függesztették fel, mert Flavio Briatore, az Alpine új ügyvezető tanácsadójaként visszatért a Forma-1-be, ez pedig megzavarta az állóvizet.

Ha kapsz egy jó ajánlatot és halogatod a döntést, akkor feldühíted azokat az embereket, akik meg akarnak szerezni téged. És végül már nem is akarnak majd leigazolni. Végül aztán nagyon későn írod alá a szerződésed úgy, hogy nyilvánvaló a csapat számára is, hogy csak a harmadik választásod volt. Ez sem a legjobb dolog…"

 – mutatott rá. 

Aggodalmai ellenére Villeneuve dicsérte a Ferrari spanyol versenyzőjét a képességei és munkamorálja miatt, hangsúlyozva, hogy a 29 éves pilóta minden csapatánál fontos szerepet töltött be.

"A McLarenhez igazolt, és a csapat kezdett javulni. Miután elment egyfajta stagnálás következett, és szenvedett a csapat, amikor Ricciardo odament. Aztán a Ferrarihoz került, és ők is javulni kezdtek. Elképesztő munkabírása van, és nagyszerű, ahogyan a mérnökökkel dolgozik. Nagyon értékes. Gyors és versenyképes, emellett úgy tűnik, jól reagál akkor is ha nyomás alatt kell teljesíteni. Amikor a Ferrari kitette, nem reagált rosszul. Ez nagy különbséget tud jelenti Ilyen csapatnál. Szerintem nagyszerű lenne a Williams számára, akinek két ilyen pilótára lenne szüksége" – mondta Villeneuve.

Kapcsolódó cikkek:

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Mindent egy helyen az Eb-ről