Hatalmas pusztítást végzett a vihar országszerte

vihar,pusztítás
Fotó: Facebook / Katasztrófavédelem
Vágólapra másolva!
Helyszínről helyszínre haladva számolják fel a tegnapi és ma reggeli viharok okozta károkat országszerte a tűzoltók, 260 helyszínen dolgoztak kora délutánig.
Vágólapra másolva!

Helyszínről helyszínre haladva számolják fel a tegnapi és ma reggeli viharok okozta károkat országszerte a tűzoltók, 260 helyszínen dolgoztak kora délutánig

 - olvasható a Katasztrófavédelem honlapján. A legtöbb segélykérés Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Borsod-Abaúj-Zemplén és Győr-Moson-Sopron vármegyében érkezett a műveletirányítási ügyeletekre. 

A tűzoltókat kidőlt fák, leszakadt ágak, elöntött pincék, megrongált tetőszerkezetek miatt hívják. 

vihar,pusztítás
Miskolc, 2024. június 10. Az éjszakai vihar megbontotta az Miskolci Vasutas Sport Club (MVSC) sporttelepe épületének tetőszerkezetét Miskolcon 2024. június 10-én
Fotó:  MTI/Vajda János

A 24-es főútra Gyöngyössolymoson és Egerbaktán is fa dőlt, a 23-as főúton Pétervásárán szintén fa miatt hívták a tűzoltókat, a 10-es főúton Pilisnél kellett eltávolítani egy forgalmat akadályozó fát. Miskolcon egy sporttelep épületének tetejéről nagyjából háromszáz négyzetméteren tépte le a vihar a borítást, Csikvándon villámcsapás miatt kigyulladt egy pince, a kiáradt Hódos-patak miatt Járdánházán.

Borsodnádasdon is homokzsákokkal kellett épületeket megvédeni, Győrött több helyen elöntött pincékből távolították el a felgyülemlett vizet a tűzoltók.

A HungaroMet zivatar veszélye miatt másodfokú (narancs) riasztást adott ki Békés vármegye, Csongrád-Csanád vármegye, Jász-Nagykun-Szolnok vármegye területére.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről