Ausztria
21:002024. július 02.
Törökország
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország

Mától Magyarország az Európai Unió soros elnöke

Vágólapra másolva!
Hétfőtől Magyarország veszi át az európai uniós soros elnökséget. Július elsejétől egészen december 31-ig tölti be hazánk a tisztséget. A magyar elnökség központi célkitűzése az európai versenyképesség megerősítése lesz.
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor miniszterelnök a soros uniós magyar elnökség előtt az Európai Unió legnagyobb és legbefolyásosabb országainak vezetőivel egyeztetett.

Tárgyalt Berlinben Olaf Scholz német kancellárral, majd Giorgia Meloni olasz miniszterelnökkel egyeztetett Rómában, aztán Párizsba utazott, ahol Emmanuel Macron francia államfővel tárgyalt. 

Berlin, Róma után Párizstól is megkaptuk, itt is megkötöttük a megegyezést, megkaptuk a jóváhagyást, hogy a következő fél év Európában a magyar elnökség alatt az európai gazdaság versenyképességének javításáról szóljon

– mondta Orbán Viktor.

A magyar elnökségnek hét célkitűzése van: helyreállítani az EU versenyképességét, megerősíteni az európai védelmi politikát, elérni az Unió bővítését, kezelni az illegális migrációt, kialakítani a kohéziós politika jövőjét, gazdaközpontúvá tenni az uniós agrárpolitikát, és megoldásokat találni a demográfiai kérdésekre.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről