Anglia
18:002024. június 30.
Szlovákia
Spanyolország
21:002024. június 30.
Grúzia

Menczer Tamás üzent az amerikai külügyminiszternek

Vágólapra másolva!
Nagy port vert fel Antony Blinken nyilatkozata: az amerikai külügyminiszter a vallásszabadság kapcsán fogalmazott meg kritikát Magyarországról, melyre Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter reakciója után Menczer Tamás, a Fidesz–KDNP kommunikációs igazgatója is reagált csütörtök délután.
Vágólapra másolva!

Joe Biden és emberei úgy gondolják, hogy ők a világ ítélői, majd ők megmondják, hogy ki viselkedik rendesen és ki nem. Most éppen az amerikai külügyminiszter gondolta úgy, majd ő eldönti, hogy a világban ki antiszemita és ki nem az

– írta Facebook-oldalán, majd az antiszemita vádakra reagálva rámutatott arra, koránt sem Magyarország az az ország, ahol antiszemitizmus uralkodik.

Menczer Tamás az alábbi tényekre hívta fel a figyelmet:

Az Amerikai Zsidó Bizottság jelentése alapján az összes zsidó származású válaszadó 74 százaléka szerint napjainkban az Egyesült Államokban probléma az antiszemitizmus, 56 százalék szerint pedig az elmúlt öt évben a helyzet egyre súlyosbodott.

A zsidó lakosság mindössze 2 százalékát teszi ki a teljes amerikai népességnek, de a gyűlölet-bűncselekmények 55 százalékban mégis ellenük irányulnak, az október 7-i terrortámadást követően pedig több mint 300 százalékkal nőtt a zsidók elleni erőszak az Egyesült Államokban.

Minden ötödik zsidó származású amerikai arról számolt be, hogy az elmúlt öt évben antiszemitizmus célpontjává váltak a lakóhelyükön működő helyi vállalkozások. A legsúlyosabb a helyzet a felsőoktatásban: 2023. október 7-én elkövetett Izrael elleni terrortámadást követően antiszemita megnyilvánulások hulláma söpört végig a progresszív liberális amerikai egyetemek campusain. A tavalyi évben 10-ből 4 zsidó hallgató tapasztalt antiszemita cselekményt az egyetemi campusokon, és minden ötödik diákot kizártak valamilyen egyetemi csoportból vagy rendezvényről csak azért, mert zsidó.

Olyan nagynevű egyetemek érintettek antiszemita megnyilvánulásokkal, mint a Georgetown, a Harvard, a Columbia vagy éppen az American University.

2023. december 5-én a washingtoni képviselőházban botrányos meghallgatásra került sor, amely során Claudine Gay (Harvard), Sally Kornbluth (MIT) és Elizabeth Magill (Pennsylvania Egyetem) egyetemi elnökök kitértek az érdemi válaszadás elől az egyetemi antiszemitizmus témakörében. A Pennsylvania Egyetem elnöke arra a kérdésre, hogy „amennyiben az intézmény egyik hallgatója zsidókkal szembeni népirtásra buzdít, az sérti-e az egyetem magatartási kódexét?” azt válaszolta, hogy „Ez egy kontextusfüggő döntés”!

Menczer a bejegyzése végén az izraeli külügyminiszter tíz nappal ezelőtt Magyarországon tett nyilatkozatára hívta fel Blinken figyelmét: „Magyarország fellépése az antiszemitizmus ellen példamutató. Azt kívánom, hogy bárcsak Nyugat-Európában és a világ többi részén is látnák azt a harcot, amelyet ez az ország vív az antiszemitizmussal szemben” – idézte a közel-keleti ország tárcavezetőjét Menczer Tamás.

Joe Biden és emberei úgy gondolják, hogy ők a világ ítélői, majd ők megmondják, hogy ki viselkedik rendesen és ki...

Posted by Menczer Tamás on Thursday, June 27, 2024

KAPCSOLÓDÓ CIKKEINK

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről