Románia
18:002024. július 02.
Hollandia
Ausztria
21:002024. július 02.
Törökország

Brüsszelben ketten meghaltak egy belvárosi lövöldözésben

Vágólapra másolva!
Lövöldözés következtében két ember meghalt, két másik pedig súlyosan megsebesült csütörtökre virradó éjszaka a belga főváros Saint-Gilles negyedében - közölte a brüsszeli rendőrség szóvője.
Vágólapra másolva!

A lövöldözés éjjel egy és két óra között történt egy kávézó közelében, az elkövetőket egyelőre nem fogták el.   

A halálos áldozatok mellett hárman sebesültek meg az incidens során, közülük kettőnek életveszélyes az állapota.

A brüsszeli ügyészség vizsgálatot indított.

A lövöldözés éjjel egy és két óra között történt egy kávézó közelében
Fotó: Belga via AFP 

A tettesek indítéka egyelőre nem tisztázott. Az RTBF közszolgálati médiát tájékoztatók szerint az elkövetők robogóval közlekedve nyitottak tüzet a kávézóra.    

Saint-Gilles kerületet a brüsszeli hatóságok idén a kábítószer-kereskedelem egyik "forró pontjaként" azonosították. A rendőrség azonban egyelőre elutasította, hogy bármilyen kapcsolatot állapítson meg a drogkereskedelem és a mostani incidens között.

Vérnyomok a járdán a lövöldözés helyszínén
Fotó: Belga via AFP

Belgiumban évek óta növekszik a fegyveres erőszakos cselekmények száma, amit a hatóságok szerint a kábítószer-kereskedő hálózatok közötti rivalizálás okoz. 

Utcai lövöldözések Antwerpenben is előfordultak, a flamand nagyváros kikötője a Dél-Amerikából Európába csempészett kokain fő útvonalává vált.

Tavaly december elején szintén lövöldözés tört ki Brüsszel belvárosában, akkor négyen sebesültek meg; novemberben bombafenyegetés miatt lezárták az Európai Parlament melletti, valamint az Európai Tanács és az Európai Bizottság közelében található Leopold parkot.

2023. októberében Brüsszelben lelőttek két svéd futballszurkolót, egy harmadikat pedig megsebesítettek a svéd-belga Eb-selejtező előtt. Később kiderült, hogy a magát Abdesalem Al Guilaninak nevező 45 éves férfi volt a gyilkos.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről