Ausztria
ÉLŐ
Törökország

Órákon belül leszakadhat az ég - másodfokú riasztást adtak ki több térségre is

felhőszakadás
Fotó: Szabó Gábor - Origo
Vágólapra másolva!
A Köpönyeg.hu előrejelzése.
Vágólapra másolva!

A Köpönyeg.hu előrejelzése:

Vasárnap
A sok napsütés mellett erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet, és főleg a keleti, valamint a középső tájakon várható délutántól zápor, zivatar. Keleten heves zivatarok is lehetnek felhőszakadással, jégesővel. Az északkeleti szél megerősödhet. 26 és 32 fok között alakul a hőmérséklet, tehát pár fokos felfrissülésre számíthatunk.

Délelőtt a Dunától keltre ismételten egyre többfelé képződhet zivatar. Délkeleten, keleten néhol intenzívebb zivatarra is van esély jégeső (2 cm körüli átmérővel), 90 km/h körüli széllökés kíséretében. A reggeli órák környékén kelet felé megszűnnek a zivatarok.

A nap további részében a déli, délkeleti országrészben késő estig, éjfélig, illetve délután kb. a Duna vonalában van esély helyenként zivatar előfordulására. Zivatar környezetében általában viharos (60-90 km/h) széllökés, jégeső, intenzív csapadék előfordulhat.

A vasárnap reggel aktuális riasztási térkép
Fotó: met.hu



Hétfő
A ragyogó napsütést csak kevés fátyol- és gomolyfelhő zavarja. Kicsi az esély csapadékra. Élénk lesz az északias szél. Meleg nyári idő lesz 28-29 fokos maximumokkal.

Kedd
Napos, gomolyfelhős időre van kilátás. Csak elszórtan fordulhat elő zápor, vagy zivatar. A keleti szél élénk lesz. Marad a 28-29 fokos csúcsérték.

Szerda
A délelőtti naposabb idő után délután magasra törnek a gomolyfelhők, és egyre többfelé törnek ki zivatarok. 29 és 36 fok közötti kánikula valószínű.

Csütörtök
A sok napsütés mellett gomolyfelhők is lesznek az égen, és délután szórványosan lehet zápor, zivatar. 30-31 fokos hőség várható.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről