A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Megint felmosta a padlót Orbán Viktor a baloldallal a Parlamentben

Vágólapra másolva!
Budapest csődben van, és készen áll arra a kormány, hogy ennek megszüntetésében segítsen – minderről Orbán Viktor kormányfő az azonnali kérdések órájában beszélt az Országgyűlésben hétfőn. A miniszterelnök arról is beszélt, hogy vasárnap az EP-választáson a Fidesz-KDNP 2 millió 15 ezer szavazatot kapott; annyit, mint korábban soha. Közölte, hogy a Párbeszéd a DK-val és az MSZP-vel együtt a kormányt akarta leváltani, de végül az emberek váltották le a három baloldali pártot.
Vágólapra másolva!

Szeretném világossá tenni, hogy a Magyar Köztársaság elnökét megilleti a tisztelet és a jóhiszeműség, ezért a leghatározottabban utasítom vissza a vádjaikat – válaszolta Kálmán Olgának (DK) a Parlamentben Orbán Viktor miniszterelnök. Szerinte a DK választási kampányának része volt Sulyok Tamás támadása, amiért már meg is kapták, ami járt (feleannyi képviselőjük lesz az EP-ben, mint eddig). Mi nem azok vagyunk, akikkel azt a játékot lehet játszani, hogy feltesznek egy valótlan állítást, majd megkérdezik, hogy tudtam-e róla. Ezt az óvodában szokták játszani. A köztársasági elnököt teljes mellszélességgel támogatom, ha holnap kellene előterjeszteni, ugyanúgy előterjeszteném – tette hozzá.

Orbán: Nem állunk át a halál oldalára!

A teljes szétesésben lévő Momentum a gyógyíthatatlan betegségben szenvedő alkotmányjogász ügyéről kérdezte a miniszterelnököt. A miniszterelnök válaszában jelezte, mindig megvetette azokat az embereket, akik mások szenvedését politikai célokra használják fel. Mint mondta, alkotmánnyal ellentétes népszavazási kérdéseket nem lehet vitára bocsátani és a kormány a hatályos alkotmány alapján áll.

Egy megvetendő magatartást képvisel, és azt akarja elérni, hogy egy szenvedő ember a mindennapi politikai viták tárgyává váljon. Továbbra is az élet pártján állunk, és nem állunk át a halál oldalára, ahonnan hozzám intézte a kérdését – tette hozzá.

Van értelme folytatni a zöld átállást

Lukács László György (Jobbik) arról kérdezte a kormányfőt, hogy mennyire építi a kormány hazánk gazdaságát az akkumulátorgyárakra. Orbán Viktor ismertette: mintegy 500 ezren dolgoznak autóipari cégeknél Magyarországon, akik elveszíthetik az állásukat, ha ezek a gyárak megszűnnek, ezért a fejlődésnek Magyarországon kell történnie. 

Az elektromobilizációról elmondta, hogy a zöld átállást van értelme folytatni, a nálunk gyártott alkatrészeket német kocsikba is beépítik, a cél a nyugati és a keleti legjobb technológiák hazai alkalmazása. A magyar cégeket hívják Kína modernizációjába, ezt nem érdemes visszautasítani – mutatott rá a kormányfő. 

Leszögezte: Kínának nincsenek politikai ambíciói Magyarországra nézve. Németországgal is együttműködnek, és a számokból azt lehetett látni, hogy a források többsége magyar kis- és középvállalkozásokhoz kerül. Ezenkívül Orbán Viktor megköszönte a képviselő gratulációját a Fidesz választási eredményét illetően. Hozzátette, a támogatottságuk olyan szintet ért el, amelyet bármilyen nyugat-európai párt elfogadna. 

Toroczkai László (Mi Hazánk) arról beszélt, hogy szerinte a kormány titokban megegyezett a Facebookkal. Orbán Viktor rámutatott: éppen az ő beszédeit törölték a platformról. Hangsúlyozta: voltak olyan pártok, amelyek külföldről kaptak pénzt, emellett pedig jelezte, hogy a Fideszt a globalistákhoz sorolni újdonságként hat Brüsszelben. A kormányfő felajánlotta a frakcióvezetőnek, hogy szívesen együttműködik vele a szuverenitás megvédésének kérdésében. 

A miniszterelnök hozzátette: egyetértett a képviselő szóhasználatával, miszerint vérlázító egy parlamenti képviselő gondolatainak elérhetetlenné tétele, ami egy demokráciaprobléma is egyben. – Tegyenek javaslatot, szívesen működünk együtt önökkel ebben! – javasolta Orbán Viktor. 

Tiszteletben tartjuk a választási eredményt

Mi változást szerettünk volna elérni Budapestben, de tiszteletben tartjuk a választás eredményét, tudomásul vesszük, hogy a budapestiek máshogy döntöttek – válaszolta Orbán Viktor a párbeszédes Szabó Tímea azonnali kérdésére, aki Karácsony Gergely főpolgármester-választáson aratott győzelméről beszélt a felszólalásában, valamint arról, hogy 31 milliárd forinttal tartozik a kormány Budapestnek. 

A miniszterelnök elmondta, hogy Budapest csődben van, és készen áll arra a kormány, hogy ennek megszüntetésében segítsen.

Vasárnap az EP-választáson a Fidesz-KDNP 2 millió 15 ezer szavazatot kapott; annyit, mint korábban soha – húzta alá a kormányfő. Közölte, hogy a Párbeszéd a DK-val és az MSZP-vel együtt a kormányt akarta leváltani, de végül az emberek váltották le a három baloldali pártot. 

Orbán Viktor Csárdi Antalnak (LMP) azt válaszolta, amit az állam és egyház kapcsán összehordott, az a kommunisták számára is szimpatikus lett volna. Továbbra is tartsa tiszteletben, hogy az állam és az egyház egymástól elválasztva működik - tette hozzá. 

Semmilyen különbségtétel nincs a történelmi egyházak vezetői között, mert mindegyikük rendelkezik diplomata-útlevéllel, és ezen nem kívánnak változtatni. 

Orbán Viktor: Ezzel mindenképpen foglalkozni kell majd

Orbán Viktor kormányfő Z. Kárpát Dániel (Jobbik) kérdésére azt válaszolta, az elmúlt időszakban a különböző nehézségekkel küzdő gyermekek nevelését folytató szülőket többféle módon segítették. Az ügyért felelős államtitkártól azt kérem majd, hogy az SNI-s gyerekek utazási költségtérítésének a mértékével foglalkozzon majd - tette hozzá. Orbán Viktor arról is beszélt, hogy nem szerencsés, ha egymással össze nem illő dolgokat állítunk párba. A szociális kiadásokat nem szabad összekötni a munkahelyteremtő beruházásokkal - zárta a kormányfő.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!