Rengeteg választási csalást jeleztek a főpolgármester-választáson - újra kell számolni a szavazatokat

Választások2024, Vitézy Dávid, VitézyDávid, önkormányzati választás, európai parlamenti, választás, szavazás, Budapest, 2024.06.09. Vitézy Dávid, az LMP és a Vitézy Dáviddal Budapestért Egyesület főpolgármester-jelölje,
Fotó: Fotó: Havran Zoltán / Magyar Nemzet
Vágólapra másolva!
Számos kirívó jogsértés gyanúját megvalósító esetet küldtek a Civil Összefogás Fórum számára a tagok – elsősorban a budai kerületekből –, így nagyon fontos, hogy alapos és elfogulatlan vizsgálatra kerüljön sor, ha az újraszámlálás lehetősége megnyílik – nyilatkozta az Origónak hétfőn kora este ifjabb Lomnici Zoltán alkotmányjogász.
Vágólapra másolva!

Egyértelműen látszik, hogy főpolgármester-váltó hangulat van a fővárosban, az emberek nem elégedettek a jelenlegi városvezetéssel, így egészen biztosan újraszámlálásra lesz szükség – ezt mondta korábban Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt, aki alig több mint 300 szavazattal maradt alul a nem hivatalos eredmények szerint a Karácsony Gergellyel vívott küzdelemben.

Az eredmények kapcsán 

Lomnici Zoltán szerint a legfontosabb kérdés, hogy sikerül-e a tragikusan gyenge Karácsony-ciklusnak véget vetni, és Gyurcsány embereit elküldeni a Városházáról. 

Vitézy Dávid személye az elmúlt években a szakértelemmel és a pártpolitikai csatározásokon felülemelkedés képességével forrt össze, „elmondható, hogy vitális érdeke a fővárosnak ebben a helyzetben - Szentkirályi Alexandra főpolgármester-jelölti visszalépését követően - Vitézy győzelme” – fogalmazott.

Az alkotmányjogász kitért a rekord mennyiségű “érvénytelennek” minősített szavazólapra is,

amelyekre való tekintettel szerinte „biztató előjelek mutatkoznak” az újraszámlálásra vonatkozóan.

 

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről