A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Tűz ütött ki a gyopárosi gyógyászati központban - videó

tűzoltó
Képünk illusztráció!
Fotó: Anadolu via AFP
Vágólapra másolva!
Tűz ütött ki az Orosháza-Gyopárosfürdői Fiziko- és Balneoterápiás Központban szerda délelőtt, az eset során senki sem sérült meg; a gyanú szerint szándékos gyújtogatás történt - tájékoztatta a központot működtető Orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet az MTI-t.
Vágólapra másolva!

A közlemény szerint a dolgozókat és a vendégeket orosházi, valamint mezőkovácsházi hivatásos tűzoltók kísérték ki az épületből, majd a füsttel telítődött helyiségeket átvizsgálták. 

A tűzoltók a felderítés során az egyik öltözőben egy magától kialudt, megégett tusolókabint találtak.

A tűz nem terjedt tovább, az eset során senki sem sérült meg. A tűzoltók átvizsgálták az épületet, miközben a kezelésen lévő betegek az utcán vártak. 

A tüzet a gyanú szerint egy férfi szándékosan okozta, őt a rendőrök előállították, büntetőeljárás indult ellene.

A közlemény szerint a gyógyászati központ azon a részén, amelyet a tűz érintett, az orosházi kórház munkatársai végzik a kezeléseket. Az egészségügyi intézmény munkatársai megkezdték a kár felmérését, ennek végeztével azonnal nekikezdenek az érintett helyiségek helyreállításának - írták.

A tűz nem érinti a gyógyászat működését, nem lesz leállás, minden előjegyzett száraz és vizes kezelést és orvosi vizsgálatot elvégeznek.

Gyopárosfürdő részéről Benkő Ferenc, az Orosházi Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt. vezérigazgatója nyilatkozott az Oroscafenak:

A fürdő működésére ez az esemény nincs befolyással, a vendégek a medencéket ugyanúgy tudják használni. A gyógyászati részlegen jelenleg is folyamatban van a tűzvizsgálat. A tűzoltók 3 szerkocsival gyorsan megérkeztek, kiürítették az épületet (28 embert küldtek ki az épületből, személyi sérülés nem történt), majd eloltották a tüzet és kiszellőztették az épületet. 

tűzoltó
Képünk illusztráció!
Fotó: Anadolu via AFP / Anadolu via AFP/2024 Anadolu

Pár napja arról is írtunk, hogy tűz volt Kondoroson is, kigyulladt egy ház. Egy embert a tűzoltók hoztak ki az égő épületből, az életét azonban már nem lehetett megmenteni.

Hétfőn délután tűzoltók lepték el a Ferenc körutat. Egy sarki épület gyulladt ki, aminek a földszinti része szinte teljesen leégett.

Kigyulladt egy kolozsvári gyermekkórház is pár hete. Összesen 22 gyermeket és 27 felnőttet, köztük szülőket és az egészségügyi személyzetet evakuáltak.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!