Vágólapra másolva!
Spanyolországi állatkertből érkezett afrikai elefánt (Loxodonta africana) a Nyíregyházi Állatparkba.
Vágólapra másolva!

A húszéves, négy tonna súlyú, Jambo névre keresztelt bika eddig a valenciai látványosság lakója volt, és az Európai Fajmegőrzési Program keretében helyezték át a nyírségi állatkertbe - közölte Révészné Petró Zsuzsa, a park zoológiai osztályvezetője szerdán az MTI-vel.

Elmondta, Jambo azzal azért került Nyíregyházára, hogy társa legyen az ott élő két elefánttehénnek, a huszonhárom éves Kwanzának és lányának, a hatéves Kimaninak. Az elefántbika 2004-ben született Colchesterben, majd 2008-tól a Bioparc Valenciában élt.

Az elefánt szállítása problémamentesen zajlott, útitársként spanyol gondozója is elkísérte új otthonába az állatot, hogy segítse a nyíregyházi kollégák és Jambo kapcsolatának kiépítését.

 Mára Jambo megszokta nemcsak a belső és külső kifutóit, hanem az elefántcsorda többi tagját is, így a park látogatói már együtt láthatják a három afrikai elefántot - ismertette a szakember.

Afrikaielefánt-bika érkezett a Nyíregyházi Állatparkba.
Fotó: Nyíregyházi Állatpark

A Nyíregyházi Állatpark 2006 óta tart afrikai elefántokat; az intézmény az országban egyedülálló módon tenyészközpontot alakított ki számukra, ahol eddig négy elefántborjú született.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről