Az egész országot megrázta a kisfiút felrúgó karateedző-csoportkísérő, Agócs Tibor kegyetlensége

kalandpark, gyermekbántalmazás
Vágólapra másolva!
Ahogy azt megírtuk, nemrég megrázó dolog történt a szolnoki kalandparkban. Akkorát rúgott egy kisgyerekbe egy gyerekcsoport kísérője, hogy a kisfiú felrepült a levegőbe és arccal a földre esett. A súlyos gyerekbántalmazás a kalandpark munkatársainak tűnt fel később a felvételeken, akik értesítették a hatóságokat. Az egész országot megrázta, ami történt, az ügyben nyomoznak. Közben több minisztérium elítélte a súlyos gyerekbántalmazást, Orbán Viktor miniszterelnök is beszélt róla.
Vágólapra másolva!

A gyerekcsoport nyári programon vett részt a szolnoki kalandparkban, a biztonsági kamerák felvételein jól látszik, hogy a férfi a karjánál fogva rángatja el a gyereket a társai mellől, majd akkorát rúg belé, hogy az megpördül. A férfi ezt követően pedig teljes nyugalomban elsétál, és hagyja a földön fekve sírni a gyereket.

A gyerekbántalmazó az egyik kísérő volt. A kalandpark üzemeltetője is megszólalt, azt mondták, a gyermekek elleni erőszak minden formáját elítélik, ezért rendőrségi feljelentést tettek. 

A tettlegességről készült felvételeket továbbították a hatóságoknak, akik garázdaság miatt indítottak eljárást és keresik a kisfiút bántalmazó kísérőt.

A megrúgott gyerek anyukája kifejtette, hogy a fia nem járt a Yakuzák SE és Agócs Tibor edzéseire, csak a táborba vitte el a nyári szünetben a gyereket, aki a kalandparkban vitába keveredett egy másik gyerekkel. Ekkor a sportvezető brutálisan felrúgta a fiút, aki a fejére esett, a férfi pedig otthagyta a földön mozdulatlanul fekvő gyermeket.

– Miután visszament, leöntötte vízzel és felrángatta, hogy „mi vagy te lány?” – írta az anyuka, aki szerint a fia az életben nem találkozott ilyen fenyítéssel. El sem merte neki mondani, hogy mi történt, mert azt hitte, hogy ő annyira rossz volt, hogy ezt megérdemelte – számolt be a megdöbbentő esetről az édesanya.

Orbán Viktor is elítélte a történteket

A magyar kormányfő is elmondta a véleményét a Kossuth Rádióban adott reggeli interjújában a brutális gyermekbántalmazási ügyről. A miniszterelnök szerint az ügy "elviselhetetlen, tűrhetetlen és következményekért kiált". Elárulta, hogy amikor a gyermekei kicsik voltak, mindig elvitte őket különféle táborokba. 

Úgy véli, hogy a tábor szervezője felelősséggel tartozik a szülők felé azokért a gyerekekért, akiket beadtak a táborba. A gyerekekre vigyáznia kell, rendben kell őket tartani, valamint gondosodni az épségükért, és hogy hasznosan töltsék el az időt. 

Nem fordulhat elő, hogy bárki ebben a táborban bántsa a gyerekemet! Ilyen egész egyszerűen nem fordulhat elő!

- mondta Orbán Viktor. Hozzátette, hogy ez egy világos felelősségi helyzet: aki a tábort működteti, az tartozik felelősséggel a szülők felé. 

Aki nem tud ennek a felelősségnek megfelelni, és itt láthatóan nem tudtak megfelelni, ilyen emberek ne szervezzenek tábort, mert ilyen emberekre nem akarjuk és nem is lehet rábízni a gyerekeinket. Ennek kell érvényt szerezni!

- hangsúlyozta a kormányfő. 

A gyermekbántalmazás minden formáját határozottan elítélik

A Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) is közleményt adott ki a felháborító esettel kapcsolatban:

"Felháborító, ami történt. A minisztérium a gyermekbántalmazás minden formáját határozottan elítéli, a gyermekek védelmére az elmúlt években több törvény módosítását kezdeményezte a kormány. A kormány kiemelten támogatja a táborozást, de a gyerekekre csak felkészült, türelmes emberek vigyázhatnak. Ez az edző méltatlanná vált a munkájára. A tettét a leghatározottabban elítéljük, és felszólítjuk arra, hogy minden díjról, amit valaha átvett, mondjon le, azokat adja vissza"

- áll a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) közleményében.

Elfogadhatatlan, ami a szolnoki kalandparkban történt

Elfogadhatatlan és felháborító az, ami a szolnoki kalandparkban készült videón látható - közölte Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára csütörtökön az MTI-vel.

Rétvári Bence
Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára
Fotó: MTI/Lakatos Péter

A gyerekeket mindenhol védeni kell. A gyermekbántalmazók ellen a legszigorúbban lépünk fel. Nincs kibúvó, nincs kegyelem annak, aki gyermeket bántalmaz

- fogalmazott Rétvári Bence a közleményben.

Kiemelte: a rendőrség a videófelvétel megismerése után azonnal nyomozást indított, és beazonosította, hogy az eset a jászberényi székhelyű Yakuza SE által szervezett tábor keretén belül, a szolnoki kalandparkban történt, ahol 41 gyermek vett részt. 

A nyomozás során azonosították az elkövető személyét.

A rendőrség a minél gyorsabb eljárásra törekszik. Ennek érdekében a nyomozati iratok összeállításánál arra törekszik, hogy lehetőség nyíljon a bíróság elé állítás jogintézményének alkalmazására, így az elkövető gyorsabban felelősségre vonható, és rövidebb időn belül ítélet születhet

- hangsúlyozta Rétvári Bence.

Gyors és szigorú büntetésre van szükség ilyen esetekben, mert a gyermekek biztonsága a legfontosabb. A gyermekvédelmi törvény szigorításai révén lehetőség nyílik súlyosabb büntetés kiszabására

- fogalmazott az államtitkár.

Egy jogász a Magyar Nemzetnek elmondta, az eset több mint garázdaság, a kiskorú gyerek testi fejlődése is veszélybe került. Ez befolyásolhatja majd a büntetést.

Megszólalt a férfi is

Amit tettem, minden szempontból elfogadhatatlan, szembe megy mindazzal amit az elmúlt 35 évben képviseltem, tanítottam és életemmel megjelenítettem. Ez nem hiba, hanem létrontás

– mentegette magát közleményben a férfi, majd hozzáfűzi, mindent elkövet, hogy az igazságszolgáltatás munkáját támogassa, és csak reméli, hogy nem okozott lelki sérülést a kisfiúnak, akitől a helyszínen bocsánatot kért.

Agócs Tibor, a Yakuzák SE elnöke és szakmai vezetője. Bár a közösségi médiában közzétett bejegyzést azóta eltávolították, a Szoljon készített róla egy képernyőfotót.

A különféle szervezetekből és az egyesületből lemondok minden tisztségemről és pozíciókról, hiszen méltatlanná váltam azok betöltésére

– közölte, majd kérte, hogy a méltatlan támadásoktól kíméljék meg a családját és kollégáit. Közölte azt is, hogy a sajtónak nem akar nyilatkozni. 

Aztán törölték az Y Média oldalát a Facebookról.

A bántalmazott gyermek édesanyja szerint azonban nem igaz, hogy a férfi bocsánatot kért a fiától, sírva beszélt erről a Tényeknek. 

Tanítványokat is molesztálhatott

A Tények riportjából az is kiderült, hogy az edző több korábbi tanítványát is megverte, sőt többet szexuálisan is molesztálhatott. Erről áldozatai beszéltek a hírműsornak.

Végigfutott az agyamon az a testi, lelki és mentális és érzelmi terror, amit ez az ember rajtam, rajtunk, több emberen végigvitt 

- mondta el egy, a Tényeknek nyilatkozó korábbi tanítvány.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!