Baleset miatt nem járnak a vonatok Párkány és Strekov között

Train Drivers Go On Strike In Cologne
Képünk illusztráció!
Fotó: NurPhoto via AFP
Vágólapra másolva!
Baleset miatt a szlovák vasút leállította a közlekedést Strekov és Párkány között péntek délben - közölte a Mávinform a szlovák vasúttól kapott információk alapján a Facebook-oldalán.
Vágólapra másolva!

A szlovák vasút hálózatán Muzslánál kisiklott egy tehervonat. A forgalom átszervezését megkezdték, a nemzetközi vonatok várhatóan Szob helyett a rajkai határállomáson át fognak közlekedni.

Az érintett vonalszakasz közelében lévő Metropolitan EuroCity-k utasait a szlovák vasút pótlóbusszal szállítja el - tudatta a Mávinform.

A Csehország, Szlovákia felől érkező, illetve Szlovákia, Csehország felé induló nemzetközi vonatok utasainak jelentősen, legalább 1-2 órával hosszabb eljutási idővel kell számolniuk.

🇸🇰⚠️ A szlovák vasút hálózatán Muzslánál kisiklott egy tehervonat, ezért Párkány és Érsekújvár között pótlóbuszokra kell...

Posted by MÁVINFORM on Friday, July 19, 2024

A Budapestről induló vonatok változásai:

  • A Nyugati pályaudvarról 13:30-kor Prágába induló Metropolitan EC (EC 274) Budapest és Szob között motorvonattal közlekedik, az utasoknak Szob állomáson másik szerelvénybe kell átszállniuk, Párkánytól Érsekújvárig pótlóbusz közlekedik.
  • A Nyugati pályaudvarról 15:30-kor és 17:30-kor Prágába induló Metropolitan EC (EC 272, EC 270) helyett Párkánytól Érsekújvárig pótlóbusz közlekedik.
  • A Nyugati pályaudvarról 19:30-kor Breclavba induló Metropol EuroNight (EN 476) kerülő útvonalon, a rajkai határállomás felé közlekedik, ezért nem érinti Vácot.

A Budapestre érkező vonatok változásai:

  • A Nyugati pályaudvarra Prága felől 12:28-kor, 14:28-kor, 16:28-kor és 18:28-kor érkező Metropolitan EC (EC 273, EC 275, EC 277, EC 279) helyett Érsekújvártól Párkányig pótlóbusz közlekedik, Magyarországra a vonatok késéssel érkeznek.
  • A Nyugati pályaudvarra Varsó felől 19:49-kor érkező Báthory EC (EC 131), a Hamburg felől 20:28-kor érkező Hungária EC (EC 173) és a Prága felől 22:30-kor érkező Metropolitan EC (EC 281) kerülő útvonalon, a rajkai határállomás felé közlekedik, ezért nem érinti Szob, Nagymaros-Visegrád és Vác állomást, de a fővárosban Budapest-Kelenföld állomáson is megáll.

A múlt hónapban arról is írtunk, hogy többen megsérültek, mert túl gyorsan ment a nyíregyházi intercity. Egy nappal korábban Lengyeltótiban siklott ki egy vonat. Kisiklott egy tehervonat a Heves vármegyei Adácson is. 

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!