Menczer Tamás: Háborúpárti támadások Orbán Viktor ellen! - videó

Vágólapra másolva!
Újabb videót tett közzé a Facebook-oldalán Menczer Tamás, a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója, amelyen az M1 aktuális csatornán péntek este arról beszélt, hogy háborúpárti támadások érik Orbán Viktort.
Vágólapra másolva!

A videóban Menczer Tamás arról beszélt:

Látom és hallom a háborúpártiak hőzöngését, hőbörgését, a támadásokat Magyarország és a magyar miniszterelnök ellen. 

Persze, voltak és vannak is háborúpártiak, nem is kevesen.

Ki tudja, milyen politikai, gazdasági érdektől vezérelve háborúpártiak ők, vagy lehet, hogy egészen egyszerűen nem képesek, nem hajlandók belátni és bevallani azt, hogy tévedtek

- mondta a videóban.

Menczer Tamás azt is megkérdezte: "Mi az európai érdek?"

Érdekünk az, az európai emberek érdeke az, hogy a háború folytatódjon, amely óriási veszélyt, biztonsági fenyegetettséget jelent, eszkalációs veszélyt jelent?

Az elmúlt két évben folyamatos volt az eszkaláció, hát azért mégiscsak atomfegyverekről, katonák küldéséről, sorozásról lehet hallani és erről beszélnek. Plusz az ezzel járó energiaproblémák, valamint a háborús és szankciós infláció, és minden, ami gazdasági, mezőgazdasági probléma, mindez az európai emberek érdeke lenne?

- kérdezte.

Az európai emberek a választáson el is mondták, hogy nem ezt akarják. 

Így tehát mi, a kormány és a kormányfő, Orbán Viktor, továbbra is békét akarunk, és ennek megfelelően cselekszünk.

Ahogy az Origo korábban beszámolt róla, Menczer Tamás azt is mondta, hogy Orbán Viktor a lehető legtöbbet tette a békéért, rajta kívül senki más nem lett volna képes az Európai Unióban arra, hogy négy napon belül Ukrajna és Oroszország elnökével is tárgyaljon.

Menczer Tamás úgy fogalmazott: Orbán Viktornak köszönhetően egész Európa komoly lépést tett a béke irányába. A jelenlegi helyzetben nem lehet többet tenni annál, amit a magyar kormányfő tett - emelte ki. A kommunikációs igazgató kijelentette: tárgyalás nélkül nincs béke, ezért a kommunikációs csatornákat nyitva kell tartani. 

Ha nem állunk szóba egymással, akkor nem lesz béke

- figyelmeztetett. 

Menczer Tamás szerint amit Orbán Viktor tesz, az békemisszió. Elmegy minden érintett félhez, hogy egészen pontosan megértse az álláspontjukat, és megkérdezze, az adott fél meddig hajlandó elmenni a kompromisszum érdekében - magyarázta, hozzátéve: a kormányfő beszámol ezekről a tárgyalásairól az Európai Tanácsnak. Kitért arra is: Orbán Viktor nem az Európai Unió nevében tárgyal az oroszokkal és az ukránokkal. Orbán Viktor Magyarország miniszterelnöke, és tény, hogy Magyarország jelenleg betölti az Európai Unió soros elnöki posztját - mondta. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!