Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Rollerrel száguldozott egy férfi az M5-ös autópályán

Fotó: TV2/Tények
Vágólapra másolva!
Elektromos rollerrel, több mint 70 km/órás sebességgel közlekedett egy férfi az M5-ös autópályán, védőfelszerelés nélkül. A férfi meggondolatlansága akár halálos balesethez is vezetett volna.
Vágólapra másolva!

75 kilométer/órás sebességgel száguldozott egy rolleres az M5-ös autópálya bevezető szakaszán, Budapesten az autóktól mindössze pár centire. Az elképesztő esetről egy sofőr készített videót. Mint kiderült, 

a férfi semmiféle védőfelszerelést nem viselt, még bukósisakot sem. 

Egy vezetéstechnikai szakértő szerint egy kisebb bukkanó is hatalmas balesetet okozhatott volna.  Néhány héttel ezelőtt épp emiatt történt tragédia: egy rolleres férfi egy kátyúban elakadt, fejjel előreesett, beverte a fejét és meghalt.

 Az eddigi információk szerint ez a rolleres sem viselt védőfelszerelést - írja a Tények beszámolója alapján a Magyar Nemzet.

Jelenleg nincsenek kidolgozott szabályok az elektromos rollerek használatára, azonban várhatóan 

jövő tavaszra elkészül az új KRESZ-szabályzat, ami egyértelműen magában foglalja majd a rájuk vonatkozó előírásokat is.

A szakértő szerint az elektromos roller segédmotornak minősül, így mind a bukósisak használata, mind pedig a jogosítvány előírás kellene hogy legyen a használatához.

Néhány évvel ezelőtt szintén elektromos rollerrel közlekedett egy férfi az M1-es autópályán, ráadásul mindezt egy baleset helyszínén.

A férfi a leállósávon haladva próbálta meg lerövidíteni a menetidőt, kikerülve a balesetező kamionokat és a műszaki mentésben részt vevő útellenőrt is.

Jól látható a kamerafelvételeken, hogy a szabálytalan manővere mennyire életveszélyes volt, hiszen a külső sávban rengeteg kamion haladt el mellette - írják.

A Magyar Közút útellenőre, miután elment mellette a rolleres, azonnal értesítette a rendőrséget, a bicskei mérnökség diszpécserei pedig folyamatosan nyomon követték a férfit. A fiatalember viszont a következő lehajtónál letért az autópályáról és az 1-es főúton folytatta útját, a kiérkező rendőrök ott már nem találták meg.

Németországban pedig részegen száguldott egy férfi elektromos rollerrel egy autópályán. A rendőrökkel közölte, hogy véletlenül került az autópályára, melyet követően a rendőrök vérvizsgálatra vitték, amely kimutatta, hogy véralkoholszintje több mint kétszerese volt az országban megengedett határértéknek. 

Bulgáriában közel 120 kilométer/órás sebességgel szlalomozott az autósok között villanyrollerrel egy fiatal lány. Mindezek után állította, hogy szerinte semmi probléma nincs azzal, amit tett. Emellett megjegyezte, hogy amennyiben megbírságolják, azt természetesen be fogja fizetni. Szerinte még így is sokkal biztonságosabban közlekedett, mint sok ittas, drogos sofőr, aki az úton van. Hasonló dolgot tett egy férfi is, aki végül összeütközött egy szembejövő ételfutárral.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről