A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Dömötör Csaba: Szeptembertől elérhetőek a Digitális Állampolgárság Program szolgáltatásai

Digitális, Állampolgárság, személyi, igazolvány, illusztráció,
Fotó: Shutterstock/Kitinut Jinapuck
Vágólapra másolva!
Már több mint 70 ezren töltötték le a Digitális Állampolgár alkalmazást, és több tízezren előregisztráltak a kormányablakokban. A mobilalkalmazással az állami weboldalakra is sokkal egyszerűbben lehet majd belépni.
Vágólapra másolva!

Már több mint 70 ezren töltötték le a Digitális Állampolgár alkalmazást, és több tízezren előregisztráltak a kormányablakokban. A mobilalkalmazással az állami weboldalakra is sokkal egyszerűbben lehet majd belépni

- mondta el Dömötör Csaba a Facebook-oldalára feltöltött videóban. Az államtitkár szerint az applikáció szolgáltatásai szeptembertől fokozatosan elérhetőek lesznek. 

Sokkal egyszerűbben lehet majd belépni kormányzati oldalakra, így a magyarorszag.hu-ra, az EgészségAblakba, az eSZJA oldalra, így nem kell jelszó és felhasználónév, hanem elegendő lesz a Digitális Állampolgárság applikációt elővenni, és beolvasni az oldalon megjelenő QR-kódot. 

Ez így kényelmesebb és egyszerűbb lesz, ráadásul ujjlenyomattal és arcfelismeréssel is lehet majd védeni. Ami nagy újdonság, hogy a mobilunkkal is igazolhatjuk majd magunkat a rendőr előtt.

Még több információ az alábbi videóban!

Mint korábban megírtuk, szeptemberben indul a Digitális Állampolgárság Program (DÁP), ősztől egyre több ügyet lehet mobil- és okostelefonról intézni. A DÁP ugyanakkor nemcsak az ügyintézést könnyíti meg, hanem például hordozható eszközeinkkel is igazolhatjuk magunkat a rendőröknek, miután nem kell magunknál tartanunk a személyi igazolványt. Minden 14. életévét betöltött, személyazonosító okmánnyal és a digitálisállampolgárság-alkalmazás működtetéséhez megfelelő operációs rendszerrel működő mobiltelefonnal rendelkező személy igénybe veheti a nemzeti digitálisirattárca-szolgáltatást.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEINK

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!