Hatalmas összegek folytak be Donáth Anna volt munkáltatójához

Választások2024, Választások2024eredményváró, önkormányzati választás, európai parlamenti, választás, szavazás, Budapest, 2024.06.09., eredményváró rendezvény, Választások2024eredményváró, Momentum Mozgalom, MomentumMozgalom, Donáth Anna, DonáthAnna
Donáth Anna, a Momentum elnöke
Fotó: MTI/Vasvári Tamás
Vágólapra másolva!
Washingtoni, brüsszeli és Soros-pénzek egyaránt segítették tavaly a Menedék – Migránsokat Segítő Egyesületet. A szervezet a Momentum bukott elnökéhez és volt európai parlamenti képviselőjéhez hasonlóan több hazánkat elítélő jelentés elkészítéséhez is asszisztált - írja a Magyar Nemzet.
Vágólapra másolva!

Több mint 100 millió forinttal növelte bevételeit 2023-ban a Menedék – Migránsokat Segítő Egyesület. Az azt megelőző évi 237,9 millióhoz képest 2023-ban 343,9 millió forintra növelte bevételeit az egyesület, amelynek korábban a Momentum bukott elnöke, Donáth Anna is dolgozott, olvasható a Magyar Nemzeten megjelent cikkben.

A szervezetet a Magyar Narancs által a „szociológia fenegyerekének” nevezett Örkény Antal vezeti. Életrajza – akárcsak a nyilatkozatai – figyelemreméltó: az MTA doktora, professor emeritus az ELTE TáTK-on, nem mellesleg a CEU vendégoktatója. A neve már a Soros Alapítvány 1988-as évkönyvében is szerepelt, de feltűnik az 1995-ös támogatottak körében is.

Örkény az elmúlt években rendszeresen bírálta a kormányt, illetve a magyar embereket.

A 2015-ös migrációs válság idején azzal vádolta a kormányt, hogy „gyűlöletkampányt” folytat, amit „tragédiának” nevezett, és azt hangoztatta, hogy nincs „önkontroll a magyar társadalomban.... Ehelyett teljes zavar van az emberekben”. Kifejtette továbbá, hogy „Az állam a jelenlegi menekültpolitikájával tudatosan megzavarja a köznyugalmat, és hergeli az ördögöt, ami benne van mindnyájunkban.”

Később a koronavírussal kapcsolatos intézkedéseket is bírálta. 2021-ben a közegészségügyi korlátozások kapcsán többek között azt mondta: "a magyar társadalomnak fel kell ismernie, hogy a kormány politikai haszonszerzésből átlépett bizonyos gazdasági és magánéleti határokat. "

Valamint kritizálta a „homofóbtörvényt”, a világ élvonalába tartozó kínai Fudan Egyetem Magyarországra csábításának gondolatát, és azon kesergett, hogy a COVID alatt „az egyéni bezárkózáson kívül az országok is láthatóan elindultak egy zárt, nemzetállami irányba.”

A fentiek alapján nem meglepő, hogy a Menedék Egyesület szorosan együttműködik a Soros György Nyílt Társadalom Alapítványok hálózata által támogatott különféle szervezetekkel, különösen a Helsinki Bizottsággal, és hosszú évekre visszamenőleg alapot szolgálat a Magyarországot elítélő uniós és amerikai jelentésekhez.

A szervezet 2023-as beszámolója szerint a rendelkezésre álló pénzeszköz jelentős része, 214,2 millió forint bérköltségre ment el. Az egyesület statisztikai állományi létszáma 32,3 fő volt, ami azt jelenti, hogy ha a fenti összeg egyenlően oszlott meg a dolgozók között, akkor havonta több mint félmillió forintot kerestek.

A legnagyobb összeggel – 2023-as évre 174 millió forinttal – az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága járult hozzá a Menedék munkájához. EU-s forrásokból 35 millió forint jutott a tárgyévre, a Soros-hálózat két alapjából pedig több mint 47 millió. 

A szervezet további szponzorai között találjuk továbbá az Egyesült Államok budapesti nagykövetségét, akik 6,2 millió forinttal járultak hozzá a bevételekhez, valamint több külföldi menekültügyi csoportot is találunk.

Mindenképp említést érdemel, hogy a migránsokat segítő csapat 2020-ban még „csupán” 141,1 millió forintból gazdálkodhatott, vagyis 4 év alatt nem egészen két és félszeresére nőtt a büdzséjük. Ez legnagyobb részben az ENSZ bőkezűségének köszönhető, ezen összeg az évek alatt több mint 70 százalékkal nőtt. További érdekesség, hogy a négy évvel ezelőtti jelentésükben nem szerepeltek a Nyílt Társadalom-egyletek. Hogy például a tavalyiban mégis, az azért különös, mert a Soros-hálózat állítólag elhagyni készült Európát, hogy a világ más területeire koncentráljon.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!