A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Egyre nyilvánvalóbb: Magyar Péter azért megy Brüsszelbe, hogy luxuséletet éljen

magyarpéter, szex, botrány
Bele-belelendült a táncba...
Vágólapra másolva!
Nem véletlen, hogy Magyar Péter – a korábbi ígéreteivel ellentétben – mégis felvette az európai parlamenti (EP) mandátumát, mert ezzel több mint 7 millió forintnak megfelelő havi fizetés is jár, és Brüsszelben kisebb eséllyel ismerik fel szórakozóhelyeken és luxuspartikban, mint Magyarországon.
Vágólapra másolva!

Magyar Péter kínosan ügyel arra, hogy luxuspartijairól semmi se derüljön ki. Ennek ellenére a baloldali politikus számtalanszor lebukott azzal, hogy szereti a luxust és a drága bulikat. Mi az oka annak, hogy szid másokat, és közben ő maga pont azt az életet éli, amit kritizál?

Magyar Péter vélelmezhetően tisztában van azzal a ténnyel, hogy a választók zöme nem szimpatizál azokkal a politikusokkal, akik luxuspartikra járnak, ugyanakkor ő valószínűleg így szeretett szórakozni, ez a fajta életvitel a személyiségének a része lehet. Mindezekből következik, hogy bár nem tud – vagy nem akar – e téren önmérsékletet gyakorolni, azt mégsem szeretné, hogy a luxusélete széles tömegek előtt nyilvánosságra kerüljön, ezért – a legjobb védekezés a támadás alapon – inkább másokat vádol olyan életmóddal, amilyet éppen ő folytat, és ügyel arra, hogy a luxuspartijairól semmi se derüljön ki.

magyarpéter
Megint fiatal lányoknál próbálkozott
Fotó: Ripost

Egyesek azt hihették, hogy egy konzervatív, jobboldali családapára szavaznak, miközben Magyar Péter a budapesti belvárosban a gyermekeivel szinte egyidős lányokkal szórakozik – sajtóértesülések szerint ajánlatot is téve nekik –, a háborúpárti és balra tolódott Európai Néppárthoz csatlakozott, valamint a baloldallal kíván szövetségre lépni a fővárosban. 

A „felelőtlen ellenzék”, mint politikai fogalom jelen esetben azt jelenti, hogy egy adott ország ellenzéki pártjai bármit tehetnek vagy mondhatnak, amit a jog megenged neki, annak nemcsak jogi, de politikai következménye sem lesz, a jelentéktelen politikai súlyuk miatt. 

Magyar Péter is azért engedi meg magának, hogy így szórakozzon, mert tudja, hogy koránt sincs olyan felelős pozícióban, mint a kormánypártok prominens szereplői, akik már nem engedhetnek meg maguknak ilyen magatartást.

magyarpéter, buli, csajozás
Magyar Péter az ukrán alvilág szórakozóhelyén szedi fel a nőket
Fotó: Ripost 

A Facebook-követői előtt nem büszkélkedett el azzal, hogy a Sziget VIP-részének vendége volt, de a 24.hu fotója lebuktatta Magyart, ahol jégbe hűtött pezsgővel és külön asztalnál hallgatta a Sziget aznapi fellépőit. Miért akarta eltitkolni ezt?

Természetesen a magánélet védelméhez fűződő jog alapjogként mindenkit megillet, ez azonban nem jelenti azt, hogy egy politikus arra hivatkozva, hogy épp nem hivatalos minőségében van jelen egy szórakozóhelyen, akárhogy viselkedhet. Egy közszereplő esetében a nyilvánosság jogot formálhat a politikai viselkedés mögött álló motivációk feltárására, különösen, ha azok ütköznek a politikus által – szavak szintjén – vallott értékekkel.

Nem ez volt az első alkalom, hogy Magyar Péter VIP-körülmények között szórakozott. A Ripost arról írt, hogy az ukrán alvilág kedvenc éjszakai VIP-klubjában, a LOCK-ban is ragaszkodott az egyébként zártkörű „legénybúcsúk” lebonyolítására szolgáló VIP-szobákhoz. Mi lehet az oka annak, hogy Magyar csak VIP-körülmények között érzi jól magát?

Sokan gondolhatják úgy, hogy az érintett politikus nemcsak keresi, de élvezi is a luxust, és ez lehet az egyik oka annak, hogy Magyar csak a “VIP körülmények” között érzi jól, tudja elengedni magát. 

Nem véletlen, hogy – a korábbi ígéreteivel ellentétben – mégis felvette az európai parlamenti (EP) mandátumát, amivel több mint 7 millió forintnak megfelelő havi fizetés is jár, illetve Brüsszelben kisebb eséllyel ismerik fel szórakozóhelyeken és luxuspartikban, mint Magyarországon; ahogy az sem véletlen, hogy azután fordult szembe a nemzeti, polgári oldallal, hogy megszűnt néhány jól fizető állami megbízása.

 

magyarpéter
Magyar Péter társkeresésére használja a politikát
Fotó: Facebook

Egy idő után a szavazói megelégelhetik Magyar Péter (ellentmondásos) életmódját, ami szignifikáns hatással lehet a pártja támogatottságára; például 2021-ben a Demokratikus Koalíció kormányfőjelöltje kapcsán bejárta a sajtót, hogy luxusháza, luxusnyaralója és kimagasló fizetése mellett 200 millió forintot „spórolt össze”. A baloldalinak beállított pártprogram melletti fényűző életmód negatív hatásai pedig az ellenzéki előválasztás eredményeiben is visszatükröződhettek.

Hogyan hathat hosszú távon a politikájára az, hogy nincsenek összhangban a tettei és az, amiket mond?

A baloldal morális és hitelességi válságához sokáig hozzátett, hogy egyes meghatározó közszereplőknél nincsen összhangban a valódi életmód, és a napi tetteik az általuk hirdetett társadalmi igazságokkal: például Gyurcsány Ferenc, Bajnai Gordon vagy éppen a fővárosi közműholding vezérigazgatója, a Gyurcsányék jobbkezének számító Mártha Imre pazar luxuséletmódja és hirtelen, gyanús meggazdagodása érdekes – részben párhuzamos – előképéül szolgál a Magyar Péter-jelenségnek.

A baloldali politikusok, így Magyar Péter és a mögötte álló pártemberek azt hiszik, hogy a választónak a lényeg nem több, mint a szerepben való hitelesség látszata: az egész dramaturgiai kompetenciát úgy határozzák meg, mint a jelenet megtartásának képességét, a média használatának képességét, valamint az információs aszimmetriát azok között, akik tudnak (vagy elég sokat tudnak) konkrét dolgokról, ügyekről, és azok között, akik nem vagy kevésbé tájékozottak egyes politikai kérdésekben.

magyarpéter, efott, lányok
Magyar Péter az Efotton is lányokkal fotózkodott
Fotó: Facebook

A baloldali politikus most arra buzdítja híveit, írjanak rá, és lehet, hogy elmegy velük randizni. Miért csinálhatja ezt?

A politikatörténet nagy alakjai között voltak olyanok, akikről tudni lehetett, hogy aktív közszolgálatuk alatt a normálistól, az átlagtól eltérő módon közelednek a nemiség kérdéséhez. A közelmúltban több hazai politikus is ennek az áldozata lett, amely nemcsak a közéleti karrier végét jelentette számukra, de a tisztátalan, erkölcstelen életmód egyfajta szimbólumává váltak. Magyar Péter esetében alapvetően más a helyzet, a jelenlegi kicsapongó, vagy annak tűnő életmódja inkább az egyik korábbi minősíthetetlen és a jogszerűtlenség gyanúját felvető bulizásával lehet összefüggésben, és inkább egyfajta taktikai lépés, mint valós igény kifejeződése. Egy esetleges büntetőeljárásban ugyanis jelentősége lehet annak általánosságban, ha egy terhelt számtalan ellenpéldával tudja bizonyítani, hogy körültekintő, ha partnerei életkoráról van szó, illetve többen bizonyíthatják, hogy velük szemben nem lépett fel az érintett férfi durván vagy erőszakos módon.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEINK

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!