Itt a bizonyíték: kiváló az ellátás a János kórházban

Vágólapra másolva!
Komfortos környezet és jó ellátás fogadta Petri Ádámot a János kórházban.
Vágólapra másolva!

Mintha az ember mindig azt hallaná valakiről, hogy buta, rideg és megközelíthetetlen, majd kiderülne, hogy okos, szívélyes és mihelyst tud rendelkezésre áll – így éreztem magam ma a János Kórházban - írta Petri Ádám a közösségi oldalán. 

Történt, hogy hirtelen apró sebészeti beavatkozásra szorultam, csekély, de lázzal járó kellemetlenség miatt. Minthogy orvos barátaim nyaralnak, felhívtam az ügyeletet, ahol rögtön felvette a telefont egy hölgy, meghallgatott, azt mondta kapcsolja az SBO részlegvezetőt, ő is végighallgatott, s annyit mondott, hogy irány a János Kútvölgyi telephelyének negyedik emelete.

Itt a világos, frissen festett, abszolút kulturált váróteremben mintegy órát kellett várni - mint kiderült életmentő műtétet hajtott éppen végre az ügyeletes orvosteam –, majd a műtőből rögvest hozzám jött az orvos – álljon itt a neve is: Bári Attila -, aki elkísért egy kezelőbe és rögvest megkezdte a beavatkozást. Közben végig türelemmel magyarázta, hogy épp mi történik, utána alapos felvilágosítással szolgált, gyógyszerek, kontroll, stb. Ennyi az egész. Azért tartom érdemesnek leírni, mert szinte kizárólag rémtörténeteket olvasni az állami ellátásról, ezen belül a János Kórház különösen rosszhírű. Ehhez képest mellbevágó volt a megérkezés a komfortos környezetbe és a végtelenül alapos, lelkiismeretes ellátás, amit az orvos közvetlenül azután nyújtott, hogy egy többórás hasi katasztrófát elhárító operációban részt vett - zárul a bejegyzés. 

A felújított Kútvölgyi Tornyot 2022. december 20-án adták át. A kormány Kórházfelújítási Programja részeként 2021 júniusában kezdődtek meg a munkálatok a Kútvölgyi úti épületben, a külső-belső rekonstrukció 2022. októberben fejeződött be. A Kútvölgyi Tömb felújítására 11 milliárd forintot különített el a kormányzat, ezt további 5 milliárd forinttal növelték végül. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!