Vágólapra másolva!
Az FC Barcelona 2-1-re nyert vendége, az Athletic Bilbao ellen a spanyol labdarúgó-bajnokság második fordulójában, szombaton.

A Barcelona a Ter Stegen - Koundé, Cubarsi, Inigo, Balde - Bernal, Pedri - Yamal, Raphinha, Ferran – Lewandowski összeállításban kezdett Hansi Flick második bajnokiján az Athletic Bilbao ellen. Az elsőt a Valencia ellen 2-1-re megnyerte a német edzővel a Barcelona.

FC Barcelona v Athletic Club - La Liga EA Sports
Robert Lewandowski volt a Barcelona nyerő embere
Fotó: NurPhoto via AFP/Jose Breton/NurPhoto

A katalánok a 24. percben megszerezték a vezetést, a 17éves Lamine Yamal, aki egy szabadrúgást követően a kipattanó után tekert a kapuba. Padilla azért sem tudott védeni, mert a labda megpattant egy védő fején. Barcelonában is nagy meleg van, ezért ivószünet következett nem sokkal a gól után, majd Robert Lewandowski növelhette volna a hazaiak előnyét, de a lengyel a kapufát találta el.

A 42. percben egyenlített a Bilbao, miután Alex Berenguerrel szemben szabálytalankodtak a hazaiak a tizenhatoson belül. A megítélt tizenegyest Oihan Sancet lőtte a kapuba. A második félidőben Robert Lewandowski másodszor is eltalálta a kapufát, Raphinha beadása után fejelt a kapufára. A harmadik nagy helyzetét nem rontotta el Lewandowski, aki egy kipattanót lőtt kapásból a kapuba, miután Pedri beadását követően Alex Padilla ütötte ki a labdát.

Eredmények:

FC Barcelona-Athletic Bilbao 2-1 (1-1)
Osasuna-Real Mallorca 1-0 (0-0)

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!