Megkezdődött a szarvasbőgés Gemencen, erdőlátogatási tilalmat vezettek be

Red deer (Cervus elpahus) in the mullein forest during bellowing in the rain on the island of Jura, Scotland.
Képünk illusztráció!
Fotó: Christophe Perelle / Biosphoto / AFP
Vágólapra másolva!
A megkezdődött szarvasbőgés miatt szerdától szeptember 27-ig részleges erdőlátogatási tilalmat rendel el a Gemenc Zrt. a vagyonkezelésében levő erdőterületeken és az erdőgazdálkodási tevékenységet szolgáló földterületeken - közölte a társaság kedden az MTI-vel.
Vágólapra másolva!

A korlátozás ideje alatt 16 órától másnap 9 óráig tilos az erdőlátogatás a vadföldeken, erdei tisztásokon, cserjéseken, terméketlen területeken, erdei utakon és nyiladékokon, egyéb erdészeti létesítményeken, valamint az erdőben található vízállásokon és vízfolyásokon. 

A kijelölt túraútvonalak és egyes ökoturisztikai létesítmények szabadon látogathatók,

így Gemenci Állami Erdei Vasút, az Alföldi Kéktúra útvonala, a Molnárka tanösvény, a pörbölyi vadmegfigyelő, a Sötétvölgyi Parkerdő, a Várhegy-kilátó, a Sötétvölgyi Horgásztó környéke és a Bati-kereszt kilátó is.

A Gemenc Zrt. a szarvasbőgés időszakában hétvégenként szemléletformáló-ismeretterjesztő előadásokkal egybekötött túrákat is szervez a látogatóknak, szeptember 22-én pedig egész napos családi rendezvénysorozattal ünneplik a Gemenci Állami Erdei Vasút napját a pörbölyi Ökoturisztikai Központban és a kisvasút megállóiban.

⛔️ERDŐLÁTOGATÁSI KORLÁTOZÁSOK GEMENCEN!⛔️ 💚A Gemenc Zrt. a korlátozások mellett is számos 💚szemléletformáló programot...

Posted by Ökoturisztikai Központ Gemenc on Tuesday, August 27, 2024

A rendezvényekről és a programokról a társaság a honlapján és közösségi oldalán is tájékoztatja az érdeklődőket.

Gemenc igazi kirándulóhely: gyalog, biciklivel, kisvasúttal, de akár lovasfogattal, kajakkal és kenuval is felfedezhetjük a környéket.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!