A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2
HUNSalim Omar Gergely
15:58TekvondoOmar Salim-Vito Dell'Aquila
HUNLosonczi Dávid
18:45BirkózásSemen Novikov-David Losonczi
HUNMagyarország
20:35VízilabdaItaly-Hungary
NyílNyíl

Idén is hatalmas a rendőri jelenlét a Sziget fesztiválon, Hollandiából is érkeztek rendőrök - videó

Vágólapra másolva!
Augusztus 7-én nyitotta meg kapuit a 30. Sziget fesztivál a Hajógyári szigeten. Már az első nap délelőttjén óriási tömeg érkezett a fesztiválra, miközben a bejárat előtt a rendőrség sajtótájékoztatót tartott, ahol elmondták, hogy idén is rengetegen vannak jelen, azért, hogy ne történjen semmilyen bűncselekmény az esemény alatt.
Vágólapra másolva!

A rendőrök nem csak fesztivál területén vannak jelen, hanem az oda vezető utak mellett is, főként a zebráknál és a HÉV megállóban, ahol nem csak rendőrök, de biztonsági őrök figyelik, hogy a fesztiválozók biztonságosan le- és felszálljanak a HÉV-re.

A külső biztosítás során a Budapesti Rendőr-főkapitányság együttműködik a polgárőrséggel, a kerületi közterület felügyelettel, a Készenléti Rendőrséggel, valamint a Fővárosi Önkormányzat Rendészeti Igazgatóságával is.

- mondta Csécsi Soma a BRFK szóvivője a K-híd előtt sajtótájékoztatón.

Ahogy holland rendőrök is jelen vannak a fesztiválon. Arról, ahogy együtt járőröznek a magyar kollégáikkal, videót is készítettünk


A Szigeten belül pedig civil ruhás nyomozók is vannak, akiknek a legfőbb feladatuk, hogy megelőzzék a bűncselekményeket, valamint ha azok megtörténnek, akkor az elkövetők elfogását is ők hajtják végre.

LB_20240807_sajttaj_0022
Fotó: Ladoczki Balazs / Ladóczki Balázs - Origo 


Nem véletlen, hogy idén is szükség van a civil ruhás nyomozók munkájára, ugyanis a Szigeten már többször megtörtént, hogy a drogdílerek ott terjesztették a különféle kábítószereket is.

Így történt  néhány évvel ezelőtt is,  mikor két 23 éves holland férfi sátrában, valamint a csomagmegőrzőjükben közel 2700 ecstasy tablettát, 128 gramm marihuánát, műanyag fiolában 451 darab marihuánás cigarettát, valamint a drog adagolásához, terjesztéséhez használt tasakokat találtak és foglaltak le.

A két férfira akkor figyeltek fel a civil ruhás nyomozók, mikor a fesztiválozók sátrához egyre több ember ment oda, hogy drogot vegyen.
A sziget területén az egyenruhás rendőrök is járőröznek,  gyalogosan, valamint elektromos rollerral ellenőrzik a helyszínt. 

Az ő munkájukat pedig holland rendőrök segítik, akik elsősorban azért  vannak jelen, hogy a külföldiekkel tartsák a kapcsolatot és segítsenek a bajba jutott fesztiválozóknak.

Emellett a Sziget területén a BRFK egy prevenciós sátrat is felállított, aminek a fő témái idén az online térben elkövetett csalások. Az érdeklődők kitölthetnek különböző teszteket, csinálhatnak saját rendőrségi jelvényt maguknak. Sőt egy biztonsági öv szimulátort is ki lehet próbálni.

LB_20240807_sajttaj_0032
Fotó: Ladoczki Balazs / Ladóczki Balázs - Origo 


A prevenciós sátorban az idegenrendészet munkatársai pedig azoknak segítenek, akik elhagyták az irataikat vagy előfordulhat az is, hogy kirabolták őket.
Mivel az is megtörténhet, hogy a részeg fesztiválózók a Dunába esnek,
Dunai Vízirendészeti rendőrei mind a belső, mind a külső nagy Duna-ágat biztosítja. A nap 24 órájában köröznek a folyón, hogy elkerüljék a tragédiát.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!