A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2
HUNSalim Omar Gergely
15:58TekvondoOmar Salim-Vito Dell'Aquila
HUNLosonczi Dávid
18:45BirkózásSemen Novikov-David Losonczi
HUNMagyarország
20:35VízilabdaItaly-Hungary
NyílNyíl

Orvos nélkül, telefonos segítséggel vezette le felesége szülését egy budapesti apa

Vágólapra másolva!
Egy budapesti férfi azzal hívta fel a segélyhívót, hogy a feleségénél elindult a szülés. A folyamatok azonban annyira felgyorsultak, hogy a mentésirányító instrukciói alapján a férfinak kellett levezetnie a szülést. A szülés közben adódott komplikáció, de az apa ezt is meg tudta oldani.
Vágólapra másolva!

A férfi az egyik délután hívta fel a segélyhívót és elmondta a mentésiránytó nőnek, hogy a feleségénél elindult a szülés. A folyamatok azonban nagyon felgyorsultak, ezért a mentésirányító nő utasításai alapján a férfi megvizsgálta feleségét, majd felkészültek a szülés levezetésére. Közben a mentésirányító, aki maga is anya, hívta a legközelebbi mentőket – írja a Tények

A férfi meg volt rémülve, de a mentésirányító pontos utasításai és megnyugtató szavai segítettek neki, és megszületett a csecsemő. Ekkor azonban komplikáció lépett fel, a csecsemő nyakára volt tekeredve a köldökzsinór. A mentésirányító instrukciói alapján azonban a férfi ezt is meg tudta oldani, és a csecsemő egyből felsírt. 

Időközben a mentők is a helyszínre értek, megvizsgálták a kislányt és anyát, majd mindkettőjüket stabil állapotban vitték kórházba. A férfi a szülés után még levélben is megköszönte a segítséget: 

Eléggé felgyorsultak a dolgok, így az is tudatosult bennünk, hogy mentők segítsége nélkül az én kezembe fog megszületni a kislányunk. Így viszont csak a mentésirányítóval voltunk kapcsolatban, aki nagyon nyugodtan és profin segített.”

Az Országos Mentőszolgálat a közösségi oldalán tett közzé egy hangfelvételt a szülés levezetéséről: 

Ahogy azt korábban megírtuk, júnoiusban Zenina 3010 grammal és 55 centivel jött a világra, nem is akárhol, hanem a 17. kerületi Hősök terén, egy tágas családi autó anyósülésén, az apukája segítségével. A boldog szülők, Nagy-Kovács Flóra és Nagy-Kovács Sándor Dániel számára örökre emlékezetes marad az izgalmas, nagy nap.

Márciusban a levegőben hozta világra gyermekét egy nő a Wizz Air egyik járatán. Egy nyaralásból hazarepülő orvos segített levezetni a szülést. Az orvos elmesélte, hogy a nő a pilótafülke előtt feküdt a padlón, és már elfolyt a magzatvíz is, amikor odalépett hozzá. „Elmondtam a légiutas-kísérőknek, hogy milyen felszerelésre van szükségem – többek között oxigénmaszkra, a köldökzsinórhoz való szorítóra és sztetoszkópra –, amelyek közül természetesen egyik sem volt a repülőn”. 

Jakarin Sararnrakskul 18 éve pilóta, egy gyerek édesapja. Egy VietJet járatot vezetett a tajvani Tajpejből a thaiföldi Bangkokba, amikor vészhelyzet alakult ki a fedélzeten: az egyik utasnál megindult a szülés.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!