Hiába könyörögtek a gyerekek, a füzesabonyi apa csak ütötte az édesanyjukat

A kép csak illusztráció
Fotó: Rendőrségiillusztráció
Vágólapra másolva!
Nem hatotta meg egy kegyetlen apát gyerekei könyörgése, és noha zokogva rimánkodtak neki, folyamatosan ütötte az anyjukat. Nekik pedig azt üvöltötte, hogy aludjanak, vagy ők is kapnak.
Vágólapra másolva!

A vád szerint a 34 éves férfi egy Füzesabony melletti településen másfél évtizede élt együtt élettársával, együtt nevelték három gyereküket.

2021-ben az egyik éjszaka a család lefekvéshez készült, amikor a felnőttek között féltékenység miatt vita alakult ki. A férfi előbb csak szidni kezdte a nőt, aztán ököllel többször is megütötte a nőt, akit az ágyról a földre rántott és ott rugdosni kezdett. Időközben 

álmukból felriadtak a gyermekek, és sírva kérlelték az apjukat, hogy hagyja abba az édesanyjuk bántalmazását, ám a férfit ez nem hatotta meg.

Továbbfolytatta a kegyetlen verést, sőt közben rákiáltott a kicsikre, hogy aludjanak, különben ők is kapnak. A gyerekek erre úgy tettek, mintha aludnának, és nem hallanák a földön fekve védekezni próbáló anyjuk sírását, jajgatását. Mindez egészen hajnalig tartott.

A férfi akkor lefeküdt aludni. Ezt kihasználva nő kiszökött a házból, és azonnal hívta a rendőröket.

A nyomozással párhuzamosan zajló gyermekvédelmi eljárás során a három gyereket a gyámhatóság ideiglenesen nevelőszülőknél helyezte el, ami miatt az asszonyt a férfi később újra brutálisan megverte.

A férfit többrendbeli kiskorú veszélyeztetésével, súlyos testi sértéssel, személyi szabadság megsértéssel, és becsületsértéssel vádolják, amiért letöltendő börtönre ítélhetik.

Emellett indítványozták, hogy a bíróság szüntesse meg a férfi szülői felügyeleti jogát, és kötelezzék őt a bűnügyi költségek megfizetésére.

A férfi a kihallgatása után eltűnt, ezért körözést adtak ki ellene. 

Egy esztergomi férfi is rendszeresen verte az élettársát, akkor is, amikor a nő terhes volt, és akkor is, amikor a közös gyerekeik látták.
Az élettársi kapcsolatából három gyerek született. 

2021 júliusában esztergomi otthonukban

a terhes élettársát többször lábon rúgta, pár nappal később többször arcon ütötte, megrúgta a hasán és elnyomott a vállán egy égő cigit.

A támadás során a magzat nem sérült meg. Gyerekeik azonban végignézték, ahogy a férfi többször is megveri a nőt és hangosan szidja, amivel az apjuk a szakértők szerint súlyosan veszélyeztette az érzelmi és erkölcsi fejlődésüket. A bíróság testi sértés, kapcsolati erőszak és kiskorú veszélyeztetése miatt a támadót már az előkészítő ülésen 2 év börtönbüntetésre ítélte és eltiltotta minden olyan foglalkozástól, amelynél gyerekekkel érintkezhetne - írta akkor a bíróság.hu.

Hódmezővásárhelyen pedig szomszédok írtak petíciót azért, hogy lakoltassák ki önkormányzati lakásából azt a férfit, aki rendszeresen viselkedett agresszíven az egész családjával. A feleségét rendszeresen verte meg brutálisan a saját gyerekei előtt, de a fiát is felpofozta havonta egyszer.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!