Az árvízveszély miatt költözni kényszerül az M2 Petőfi TV és a Petőfi Rádió is az A38 Hajóról

Vágólapra másolva!
Költözik az M2 Petőfi TV és a Petőfi Rádió az A38 Hajóról a dunai árvíz miatt - közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) sajtó- és marketingirodája hétfőn az MTI-vel.
Vágólapra másolva!

Azt írták, hogy a dunai árvíz miatt az M2 Petőfi TV és a Petőfi Rádió elhagyja a bázisát: a magas vízállás rövidesen ellehetetleníti a hajóra való bejutást, így a könnyűzenei csatornák keddtől ideiglenesen a Bálnából, illetve az MTVA gyártóbázisáról sugározzák adásukat.

A folyó magas, 700 centimétert meghaladó vízállása miatt - a munkatársak biztonsága és a műsorszolgáltatás zavartalansága érdekében - az M2 Petőfi TV és a Petőfi Rádió átmenetileg kénytelen elhagyni az A38-at.

Az M2 Petőfi TV kedd estétől a Bálnából jelentkezik, míg a Petőfi Rádió a Kunigunda úti gyártóbázisról szól a következő napokban - tették hozzá.

☝️ÁRVÍZ HELYZETJELENTÉS☝️ A Duna vízszintjének tetőzése miatt az A38 Hajó szeptember 17-től határozatlan ideig bezár....

Posted by A38 Hajó on Monday, September 16, 2024

Úgy fogalmaztak, hogy az áthelyezés feltételei műszaki és műsorkészítési oldalról is biztosítottak, a nézők és a hallgatók továbbra is zavartalanul élvezhetik a csatornák adásait.

Az árhullám levonulása után ismét az A38 Hajón készülnek majd a műsorok 

- áll a közleményben.

A hazai árvízveszélyről íródott összes cikkünket megtalálja az Árvízveszély Magyarországon dossziénkban, a percről-percre tudósításunkat a legfrissebb fejleményekről pedig itt olvashatja.

Arról is beszámoltunk, hogy Pintér Sándor sajtótájékoztatót tartott az évtized áradásáról.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!