Magyarország igényelni fogja a határrendészeti költségek megtérítését az Uniótól

illegális migráció, migráns
A kormány jogi lépéseket tervez Brüsszel ellen, amiért ránk akarják kényszeríteni a migránsok betelepítését
Fotó: Alessandro Serranò / AFP
Vágólapra másolva!
Magyarország igényelni fogja a határrendészeti költségek megtérítését az Európai Uniótól, és kész pert is indítani a költségek megtérítése érdekében - mondta Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.
Vágólapra másolva!

A határokat továbbra is megvédik az illegális bevándorlóktól

A kormány mandátumot adott Bóka János európai uniós ügyekért felelős miniszternek, hogy tárgyaljon az Európai Bizottsággal (EB) a migráció ügyében Magyarországot elmarasztaló ítélet kapcsán - ismertette a kormány szerdai döntését a Miniszterelnökséget vezető miniszter. A tárcavezető az EB-vel történő tárgyalások kapcsán elmondta, vannak olyan sarokpontok, amelyeken a kormány nem tud és nem is akar átlépni, ilyen a magyar emberek népszavazáson hozott döntése. 

A magyar emberek akarata ellenére Magyarországra senkit nem lehet betelepíteni"

- rögzítette. Hangsúlyozta, hogy a határokat továbbra is megvédik az illegális bevándorlóktól; akik politikai menedékjogot kapnak, azoknak felajánlják az egyirányú ingyenes brüsszeli utat. Hozzátette: Magyarország igényelni fogja a határrendészeti költségek megtérítését, és kész pert is indítani a költségek megtérítése érdekében. 

Orbán Viktor már korábban figyelmeztette az uniós vezetőket

Emlékeztetett arra, hogy 2015-ben a magyar miniszterelnök figyelmeztetett arra, ha az Európai Unió nem szerez érvényt a közösségi jognak, a schengeni egyezménynek és nem kötelezi a külső határt védő tagállamokat a hatékony határvédelemre, akkor Schengen össze fog omlani. A migráció szétveri Schengent, Németország szétveri Schengent - értékelte azt, hogy szeptember 16-tól Németország bevezeti a határellenőrzés a schengeni határain.

Gulyás Gergely azzal kapcsolatban, hogy Magyar Péter a brüsszeli migrációs szabályokat követeli a kormánytól azt mondta, hogy a  Tisza a Néppárt tagja, és migrációbarát kijelentéseket tesz.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!